Taman Nasional Ogasawara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taman Nasional Ogasawara
小笠原国立公園
IUCN kategori II (taman nasional)
Ogasawara Islands, Tokyo, Japan.jpg
PernahKapuloan Bonin, Jepang
Laladan66.29 km²
Dikukuhaké16 Oktober 1972

Taman Nasional Ogasawara (小笠原国立公園 Ogasawara Kokuritsu Kōen?) yaiku ing Jepang kang mapan ana ing Kapuloan Ogasawara (kapuloan kang mapane sawetara sewu kilometer mengidhul saka Tokyo, Jepun). Taman iki didegne ing taun 1972 ing kotamadya Ogasawara kang isih kalebu kutha Tokyo.[1][2][3] Ing taun 2011, Kapuloan Ogasawara kalebu ing Daftar Warisan Dunia UNESCO.[4]

Kapuloan[besut | besut sumber]

Kapuloan iki uga diarani Kapuloan Bonin (saka tembung munin (無人?), sing nduweni teges 'ora berpenghuni'.[5] Kapuloan iki dibalekke marang Pamarentah Jepang ing taun 1968 sawise diduduki denig AS.[5] Pulo Chichijima, Hahajima, lan Mukojima kalebu taman nasional, nanging telung pulo vulkanik, Iwo Jima, lan Minami Iwo Jima ora kalebu.[1]

Flora lan fauna[besut | besut sumber]

Miturut evaluasi IUCN kanggo UNESCO, 441 taksa tanaman asli wis kasil dicatet, ing endi 161 tanaman vaskular lan 88 tanaman kayu menika endemik. Iji-ijine mamalia asli yaiku rubah terbang Bonin sing terancam punah. Saka 195 spesies manuk sing kecatet, empat belas sawetarane kepratel ana ing Pratelan Abang IUCN. Saka loro jenis reptil darat, Ogasawara Snake-Eyed Skink menika endemik. Saka 1.380 spesies serangga, 379 menika endemik. Saka 134 spesies siput tanah, 100 menika endemik. 40 spesies ikan air tawar, 23 cetacea, 795 ikan air asin, dan 226 karang hermatypic wes dicatet.[6]

Uga deleng[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Taman Nasional Ogasawara". Natural Parks Foundation. Dijupuk 9 February 2012. 
  2. "Introducing places of interest: Taman Nasional Ogasawara". Ministry of the Environment. Dijupuk 9 February 2009. 
  3. "Taman Nasional Ogasawara – Basic Information" (ing basa Japanese). Ministry of the Environment. Dijupuk 9 February 2009. 
  4. "Ogasawara Islands". UNESCO. Dijupuk 9 February 2009. 
  5. a b Sutherland, Mary; Britton, Dorothy (1995). National Parks of Japan. Kodansha. kk. 92–4. ISBN 4-7700-1971-8. 
  6. "Ogasawara Islands – IUCN Technical Evaluation" (PDF). UNESCO. k. 62. Dijupuk 9 February 2009. 

Link jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:National parks of Japan

Koordhinat: 26°52′00″N 142°10′59″E / 26.8667°N 142.183°E / 26.8667; 142.183