Tamagoyaki

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Akashiyaki Tamagoyaki

Tamagoyaki (卵焼き?) ya iku panganan Jepang kang wujude endhog pitik dadar kang diwenehi gula lan uyah. Rasane legi lan asin. Tamagoyaki kang digawé ing omah-omah padatan nganggo wajan kothak, endhoge dikopyok supaya kuning lan putihan endhog kecampur banjur digoreng salapis mbaka salapis sisan digulung nganggo sumpit.

Jinis[besut | besut sumber]

  • Dashimaki tamago
Tamagoyaki kang ora legi amarga dicampur kaldu saka katsuobushi kang kawentar ing Kansai, dene Tamagoyaki kang nganggo gula akeh kawentar ing Tokyo.
  • Umaki
Tamagoyaki nganggo unagi (kabayaki) kang diumpetake ing njero gulungan endhog nalika endhog digoreng.
  • Atsuyaki tamago
Tamagoyaki kang sengaja digawé kandhel, dianggo minangka neta ing sushi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tamagoyaki&oldid=984217"