Takeshi Kaneshiro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Takeshi Kaneshiro
Takeshi Kaneshiro2.jpg
Pinyin Jīnchéng Wǔ (Mandarin)
Jyutping Gam1sing4 Mou5 (Kanton)
Leluhur Japanese, Taiwanese
Jeneng liya Aniki
Pakaryan Actor, singer
Genre Mandopop, Cantopop
Taun aktif 1992–present
Situs resmi Takeshi

Takeshi Kaneshiro (Jepang lan Cina: 金城 武, romaji: Kaneshiro Takeshi, Pinyin: Jīnchéng Wǔ);lair ing Taipei, Taiwan, 11 Oktober 1973; umur 43 taun), ya iku aktor bapaké saka Ryukyu ananging ibuné saka Taiwan. Dhèwèké tau meranaké Zhuge Liang ing filem The Battle of Red Cliff (2008) lan The Battle of Red Cliff II (2009). [1] Dhèwèké duwé Background unik kang nggawa akèh keuntungan kanggoné kaya keahliané migunakaké pirang-pirang basa, wiwit basa Mandarin, Jepang, Kanton, Taiwan, uga basa Inggris.[1] Mangsa cilik Takeshi urip ing Taiwan kanthi prosès kang ora gampang. Dhèwèké ngalami akèh masalah kerana background campurané mau.[1] Takeshi kerep didadekaké guyon ing sekolah amarga getih campurané nganti anggawe prakara ora mung ing Taiwan, ananging uga ing lingkungan Jepang.[1] Amarga alesan iku, dhèwèké mutusaké kanggo pindhah ing Taipei American School kang luwih nyaman mungguhé.[1]

Kaneshiro ngawiti kariré dadi bintang iklan ing mangsa rumajané. Pasuryan ngganteng lan uniké mau nggawa kesempatan emas kanthi dadi pop-star Asia wektu dhèwèké nggabung karo Taipei A&R company.[1] Ing taun 1992, Kaneshiro ngrilis karir dadi penyanyi kanthi nggawakaké lagu-lagu Mandarin lan Kanton.[1]

Bakat aktingé uga diwiwiti wektu olih tawanan main ing filem kanthi peran kapisané ya iku ing filem komedi Taiwan.[1] Malah sutradara kang diakoni kanthi internasional Wong Kar-Wai menehi kesempatan déning Takeshi kanggo mbintangi Chungking Express ing 1994 lan Fallen Angels taun 1995.[1] Peran wigati Kaneshiro uga katon nalika main ing filem liyané, kaya Lost and Found garapané Lee Chi-Ngai.[1]

Saliyané filem-filem kang diprodhuksi ing Hong Kong, Kaneshiro uga wiwit dilirik déning prodhuser filem Jepang.[1] Kaneshiro duwé kasempatan mbintangi filem-filem miniseri, kaya God Please Give Me More Time taun 1998.[1] Film iki kagolong kontroversial kang critané cintané wong kang diweni lelara HIV AIDS.[1] Film ngawiti karir gemilang Kaneshiro ning Jepang, banjur ditambah karir akting ning filem-filem liyané kaya Sleepless Town taun 1998 lan Space Travelers taun 2000.[1] Akeh filem-filem Hongkong lan Jepang diperanake kanthi apik déning Kaneshiro nganti nggawa dhèwèké ing kesuksesan.[1]

Perané ing filem kanon the Battle of teh Red Cliff I lan II nggawa dhèwèké dadi punjul saka sadurungé, nganti dhèwèké dikenal déning publik internasional, ora mung ing Asia.[1] Pasuryan ganteng lan awak atletis Kaneshiro uga narik designer label Prada, kang ndadèkaké Kaneshiro dadi model internasional kanggo merek kondhang lan duwé gengsi iki.[1] Ananging getih campuran lan kebangsaan uga kerep dadi masalah Takeshi.[1] Kaneshiro didiskualifikasi saka ajang Taiwan's Golden Horse Awards sasi Oktober 2008 amarga isih nggawa kewarganagaraan Jepang.[1]

Film RED CLIFF utawa kang duwé judhul asli CHI BI ya iku filem gaweyané John Woo kang wis dirilis taun 2008 ning Asia. [2] Ananging filem kang dibintangi Takeshi Kaneshiro lan Tony Leung iki lagi mlebu ing Amérika wulan Oktober 2009 [2] lan mbalik meruhi still foto filem kang kainspirasi saka kisah telung Karajan ing Cina Kuno.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Biografi Takeshi Kaneshiro dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c Tiga Kerajaan dipununduh tanggal 14 Agustus 2011