Tèh legi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Segelas teh legi es kanthi jeruk nipis.

Teh manis yaiku salah sawijining jinis es tèh

sing umum dikonsumsi ing negara-negara kayata Amerika Serikat [1] [2] (utamane umume ing Amerika Serikat Kidul ), lan Indonesia . [3] [4] Teh manis umume digawe karo nambah gula utawa sirup sederhana menyang teh ireng, sajrone teh diseduh utawa isih panas, sanajan pemanis buatan uga asring digunakake. Teh manis meh mesthi disajekake adhem es. Kadang bisa roso, umume nganggo jeruk nipis nanging uga bisa nganggo peach, raspberry, utawa mint . [5] Omben-omben iki kadang diolah nganggo soda roti kanggo nyuda asem.

Teh manis dianggep minangka barang pokok regional ing masakan Amerika Serikat Kidul lan Indonesia . [6] Kasedhiyan teh legi ing restoran lan perusahaan liyane digunakake minangka salah sawijining bentuk indikator kanggo ngukur manawa wilayah kasebut bisa dianggep minangka bagean saka Kidul. [7] [8] [9] Sanajan teh legi bisa diseduh kanthi isi gula lan kalori sing luwih murah tinimbang jus lan soda, nanging ora umum yen nemokake teh legi kanthi tingkat gula nganti 22 brix ( sukrosa bobot persen ing banyu) - kaping pindho saka Coca -Cola . [1] [10] [11] [12] [13]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Glock, Allison (2008-07-01), Sweet Tea:A Love Story, Garden & Gun
  2. Tomlinson, Tommy, "Sweet Tea", Our State North Carolina
  3. "Indonesians grow sweet on sugarless tea". Nikkei Asian Review (ing basa Inggris (Inggris)). Dibukak ing 2019-08-31.
  4. Post, The Jakarta. "Enjoy these cheap eats on your 'mudik' through Java". The Jakarta Post (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-08-31.
  5. Kinsman, Kat (2007-06-28), "Southern Sweet Tea", SlashFood, AOL
  6. Powers, Sean. "Sweet Tea: A History Of The 'Nectar Of The South'" (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-07-07.
  7. Jacobs, Frank. "The Sweet Tea Line - the Real Border Between North and South". Big Think. Dibukak ing 2018-07-07.
  8. "The Science of Sweet Tea – The Science of the South". www.scienceofthesouth.com (ing basa American English). Dibukak ing 2018-07-07.
  9. "The Sweet Tea Line". Texas Monthly (ing basa American English). 2016-04-01. Dibukak ing 2018-07-07.
  10. Klineman, Jeffrey (2007-08-08), "I Wish I Lived in a Land of Lipton … What makes Southern sweet tea so special?", Slate, The Slate Group
  11. "Large Sweet Tea(32oz), McDonald's". Large Sweet Tea(32oz), McDonald's. Live Strong. Dibukak ing 6 October 2011.
  12. "Large Coke(32oz), McDonald's". Large Coke(32oz), McDonald's. Live Strong. Dibukak ing 6 October 2011.
  13. "Large Orange Juice(21oz), McDonald's". Large Orange Juice(21oz), McDonald's. Dibukak ing 6 October 2011.