Suku Bangsa ing Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ono luwih teko 300 kelompok etnik utawa bebrayan ing Indonesia.[1] utawa, bener e 1.340 bebrayan miturut sensus BPS taun 2010.[2]

Suku Jawa ya iku kelompok suku gedhé dhéwé ing Indonesia sing jumlah e bisa tekan 41% saka jumlah populasi. Wong Jawa akèh-akèh e ngumpul ing pulau Jawa, nanging mayuta-yuta wong podo nyebar ing warna-warna pulau Nusantara[3] malah ono sing pindah menyang jaban rangkah ky ing Malaysia lan Suriname. Suku Sunda, suku Melayu, lan suku Madura ya iku suku gedhé dhéwé sabanjuré ing nagara iki.[3] Akeh suku-suku nyelepit, apa manèh ing Kalimantan lan Papua, duwé populasi cilik sing anggotane mung atusan wong. Akeh-akèh e boso daerah melbu golongan rumpun bahasa Austronesia, sanajan ngunu, akèh-akèh e suku di Papua melbu ing rumpun basa Papua utawa Melanesia.

Peta bebrayan pribumi ing Indonesia déning peta ing panggon étnografi Museum Nasional Indonesia. Suku bangsa anyaran keturunan asing kaya keturunan Tionghoa, Arab, dan India ora ditampilaken ing peta, nanging akèh-akèh e nyebar ing daerah kutha-kutha ing Indonesia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kuoni-Far East, A world of difference.
  2. Kewarganegaraan Penduduk Indonesia
  3. a b Sitiran kosong (pitulung)