Staphylococcus aureus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Staphylococcus aureus
Staphylococcus aureus, 50,000x, USDA, ARS, EMU.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Dhomain: Bacteria
Karajan: Eubacteria
Filum: Firmicutes
Klas: Bacilli
Ordho: Bacillales
Famili: Staphylococcaceae
Génus: Staphylococcus
Spésies: S. aureus
Jeneng binomial
Staphylococcus aureus
Rosenbach 1884

Staphylococcus aureus (S. aureus) ya iku bakteri gram positif kang ngasilaké pigmen kuning, asipat aerob fakultatif, ora ngasilaké spora lan ora motil, racaké urip kanthi pasang-pasangan lan golongan, kanthi diameter sakiwa-tengené 0,8-1,0 µm.[1][2] S. aureus urip kanthi optimum ing suhu 37oC kanthi wektu pambelahan 0,47 jam.[3] S. aureus minangka mikroflora normal manungsa[3]. Bakteri iki biyasane ana ing saluran pernafasan dhuwur lan kulit[1][4]. Anane S. aureus ing saluran pernafasan dhuwur lan kulit ing individu jarang nyebabake lelara, individu séhat biyasane mung duwé peran minangka karier [1]. Infeksi serius bakal kedaden nalika resistensi inang dadi loyo amarga anané owahing hormon; anané lelara, tatu, utawa perlakuan nggunakake steroid utawa obat liya kang ngusadani imunitas saéngga ndadèkaké loyoning inang[1].

Infeksi S. aureus diasosiasekake kanthi pirang-pirang kondisi patologi, ing antarané wudun, kukul, pneumonia, meningitis, lan arthritits[1]. Akeh-akèhé lelara kang disebabake déning bakteri iki mroduksi nanah, nula bakteri iki diarani piogenik[1]. S. aureus uga ngasilaké katalase, ya iku enzim kang ngonversi H2O2 dadi H2O dan O2, lan koagulase, enzim kang nyebabake fibrin ngoagulasi lan mbentuk gumpalan[1]. Koagulase diasosiasekake kanthi patogenitas amarga panggumpalan fibrin kang disebabake déning enzim iki kaakumulasi ing kiwa-tengené bakteri saéngga agen pelindung inang kangelan ngancik bakteri lan fagositosis kagondeli[1].

Mikrobiologi[besut | besut sumber]

S. aureus kalebu bakteri osmotoleran, ya iku bakteri kang urip ing lingkungan kanthi rentang konsèntrasi zat terlarut (tuladhané uyah) kang amba, lan bisa urip ing konsèntrasi NaCl sakiwa-tengené 3 Molar.[3] Habitat alami S aureus ing manungsa ya iku ing daerah kulit, irung, cangkem, lan usus gedhé, lan wetu iku kaanan sistem imun normal, S. aureus ora asipat patogen (mikroflora normal manungsa).[3]

Quorum Sensing[besut | besut sumber]

S. aureus duwé kaprigelan Quorum sensing nggunakake sinyal oligopeptida kanggo mroduksi toksin lan faktor virulensi.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Madigan MT, Martinko JM, Dunlap PV, Clark DP. 2008. Biology of Microorganisms 12th edition. San Francisco: Pearson.
  2. ^ [WHO] World Health Organization. 2004. Guidelines for Drinking-water Quality 3rd Edition. Geneva: World Health Organization.
  3. ^ a b c d e Prescott LM, Harley JP, Klein DA. 2002. Microbiology. 5th Ed. Boston: McGraw-Hill.
  4. ^ Honeyman AL, Friedman H, Bendinelli M. 2001. Staphylococcus aureus Infection and Disease. New York: Plenum Publishers.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Klasifikasi bakteri BABIIIIIIIIIIITTCCHHHH