Staphylococcus aureus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Staphylococcus aureus
Klasifikasi èlmiah
Domain: Bacteria
Krajan: Eubacteria
Filum: Firmicutes
Kelas: Bacilli
Ordo: Bacillales
Kulawarga: Staphylococcaceae
Marga: Staphylococcus
Jinis: S. aureus
Jeneng binomial
Staphylococcus aureus
Rosenbach 1884

Staphylococcus aureus (S. aureus) ya iku bakteri gram positif kang ngasilake pigmen kuning, asipat aerob fakultatif, ora ngasilake spora lan ora motil, umume urip kanthi pasang-pasangan lan klompok, kanthi diameter sekitar 0,8-1,0 µm.[1][2] S. aureus urip kanthi optimum ing suhu 37oC kanthi wektu pambelahan 0,47 jam.[3] S. aureus minangka mikroflora normal manungsa[3]. Bakteri iki biyasane ana ing saluran pernafasan dhuwur lan kulit[1][4]. Anane S. aureus ing saluran pernafasan dhuwur lan kulit ing individu jarang nyebabake penyakit, individu séhat biyasane mung duweni peran minangka karier [1]. Infeksi serius bakal kedaden nalika resistensi inang dadi loyo amarga anane owahing hormon; anane penyakit, tatu, utawa perlakuan nggunakake steroid utawa obat liya kang ngusadani imunitas saengga ndadekake loyoning inang[1].

Infeksi S. aureus diasosiasekake kanthi pirang-pirang kondisi patologi, ing antarane wudun, kukul, pneumonia, meningitis, lan arthritits[1]. Akeh-akehe penyakit kang disebabake déning bakteri iki mroduksi nanah, nula bakteri iki diarani piogenik[1]. S. aureus uga ngasilake katalase, ya iku enzim kang ngonversi H2O2 dadi H2O dan O2, lan koagulase, enzim kang nyebabake fibrin ngoagulasi lan mbentuk gumpalan[1]. Koagulase diasosiasekake kanthi patogenitas amarga panggumpalan fibrin kang disebabake déning enzim iki kaakumulasi ing sekitar bakteri saengga agen pelindung inang kangelan ngancik bakteri lan fagositosis kagondeli[1].

Mikrobiologi[besut | besut sumber]

S. aureus kalebu bakteri osmotoleran, ya iku bakteri kang urip ing lingkungan kanthi rentang konsentrasi zat terlarut (tuladhane uyah) kang amba, lan bisa urip ing konsentrasi NaCl sekitar 3 Molar.[3] Habitat alami S aureus ing manungsa ya iku ing daerah kulit, irung, cangkem, lan usus gedhe, lan wetu iku kaanan sistem imun normal, S. aureus ora asipat patogen (mikroflora normal manusia).[3]

Quorum Sensing[besut | besut sumber]

S. aureus duweni kaprigelan Quorum sensing nggunakake sinyal oligopeptida kanggo mroduksi toksin lan faktor virulensi .[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Madigan MT, Martinko JM, Dunlap PV, Clark DP. 2008. Biology of Microorganisms 12th edition. San Francisco: Pearson.
  2. ^ [WHO] World Health Organization. 2004. Guidelines for Drinking-water Quality 3rd Edition. Geneva: World Health Organization.
  3. ^ a b c d e (en) Prescott LM, Harley JP, Klein DA. 2002. Microbiology. 5th Ed. Boston: McGraw-Hill.
  4. ^ Honeyman AL, Friedman H, Bendinelli M. 2001. Staphylococcus aureus Infection and Disease. New York: Plenum Publishers.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Klasifikasi bakteri BABIIIIIIIIIIITTCCHHHH