Mikroflora normal manungsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lactobacillus bulgaricus salah siji flora normal manungsa kang ana ing usus gedhe

Mikroflora normal manungsa ya iku istilah kang digunakake kanggo nggambarake pirang-pirang mikroorganisme kaya bakteri lan fungi kang minangka penghuni tetap saka bageyan-bageyan badan tertemtu kususe kulit, usus gedhe, lan vagina.[1] Virus lan parasit, senajan kalebu rong golongan gedhé mikroorganisme, ora kalebu flora normal manungsa.[1]

Flora normal ing kulit[besut | besut sumber]

Mikroorganisme kang dominan ya iku Staphylococcus epidermidis kang asipat nonpatogen ing kulit nanging bisa nimbulake penyakit nalika ngancik panggonan-panggonan tertemtu kaya katup jantung gaweyan lan sendi prostetik (sendi gaweyan).[1] Bakteri iki luwih kerep ditemokake ing kulit dibandingake karo kerabate kang asipat patogen ya iku Staphylococcus aureus.[1] Sacara sekabehane sekitar 103-104 mikroorganisme/cm2 kang akeh-akehe ana ing stratum (lapisan) korneum.[1]

Staphylococcus epidermidis dideleng nganggo mikroskop elektron
Struktur kulit

Bakteri gram-negatif kayata Escherichia coli kang habitate ana ing usus manungsa, uga bisa ana ing kulit manungsa amarga anane kontaminasi rusuhane manungsa.[2]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Mikroorganisme

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Levinson W. 2008. Review of Medical Microbiology and Immunology, Tenth edition. New York: McGrawHill
  2. ^ (en)Madigan MT, Martinko JM, Brock TD. 2006. Brock Biology of Microorganisms. 11th Ed. New Jersey: Pearson Prentice Hall. Hal: 703. ISBN 0-13-196893-9