Mikroflora normal manungsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lactobacillus bulgaricus salah siji flora normal manungsa kang ana ing usus gedhé

Mikroflora normal manungsa ya iku istilah kang minangka nggambarake pirang-pirang mikroorganisme kaya bakteri lan fungi kang minangka penghuni tetap saka pérangan-pérangan badan tertemtu kususe kulit, usus gedhé, lan vagina.[1] Virus lan parasit, sanajan kalebu rong golongan gedhé mikroorganisme, ora kalebu flora normal manungsa.[1]

Flora normal ing kulit[besut | besut sumber]

Mikroorganisme kang dominan ya iku Staphylococcus epidermidis kang asipat nonpatogen ing kulit nanging bisa nimbulake penyakit nalika ngancik panggonan-panggonan tertemtu kaya katup jantung gaweyan lan sendi prostetik (sendi gaweyan).[1] Bakteri iki luwih kerep tinemu ing kulit dibandingake karo kerabate kang asipat patogen ya iku Staphylococcus aureus.[1] Sacara sekabehane sekitar 103-104 mikroorganisme/cm2 kang akèh-akèhé ana ing stratum (lapisan) korneum.[1]

Staphylococcus epidermidis dideleng nganggo mikroskop elektron
Struktur kulit

Bakteri gram-negatif kaya ta Escherichia coli kang habitate ana ing usus manungsa, uga bisa ana ing kulit manungsa amarga anané kontaminasi rusuhane manungsa.[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Mikroorganisme

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Levinson W. 2008. Review of Medical Microbiology and Immunology, Tenth edition. New York: McGrawHill
  2. ^ (en)Madigan MT, Martinko JM, Brock TD. 2006. Brock Biology of Microorganisms. 11th Ed. New Jersey: Pearson Prentice Hall. Hal: 703. ISBN 0-13-196893-9