Srebrenica

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Srebrenica
Сребреница
Coat of arms of Srebrenica
Coat of arms
Lokasi Srebrenica ing Bosnia-Herzegovina
Lokasi Srebrenica ing Bosnia-Herzegovina
Negara Bosnia-Herzegovina
Settlements 81
Government
 • Mayor Abdurahman Malkić (SDA) [1]
Area
 • Total 527 km2 (203 sq mi)
Population (1991)
 • Total ?
 • Municipality 36.666
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Area code(s) 56
Website www.srebrenica-opstina.org

Srebrenica (Sirilik: Сребреница; pocapané [srɛbrɛnitsa]) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing wétan Bosnia-Herzegovina, dumunung ing èntitas Republika Srpska. Srebrenica iku kutha cilik ing pagunungan, kanthi indhustri utama pertambangan uyah lan papan adus banyu panas (spa). Sajroning Perang Bosnia, kutha iki misuwur dadi papan panggonan pambantéan sing dikenal minangka pambatéan Srebrenica. Ing tanggal 24 Maret, 2007, Déwan munisipal Srebrenica ngangkat résolusi kanggo metu (mardika) saka Republika Srpska; anggota ètnis Serbia ora mèlu mènèhi swara jroning résolusi kasebut.[1]

Demografi[besut | besut sumber]

Ing taun 2005 ana watara 4.000 wong Bosniak ing munisipal iki, ya iku watara saprotelon saka populasi.

Taun sènsus total Muslim Serbs Kroat Yugoslavia liya
1991 36,666 27,572 (75.19%) 8,315 (22.67%) 38 (0.10%) 380 (1.03%) 361 (0.98%)
1981 36,292 24,930 (68.69%) 10,294 (28.36%) 80 (0.22%) 602 (1.65%) 386 (1.06%)
1971 33,357 20,968 (62.85%) 11,918 (35.72%) 109 (0.32%) 121 (0.36%) 241 (0.72%)
1961 29,283 14,565 (49.74%) 12,540 (42.82%) 71 (0.24%) 1,967 (6.71%)
1953 46,647 23,545 (50.47%) 106 (0.45%) 22,791 (48.86%)
1948 39,954 20,195 (50.55%) 52 (0.13%) 19,671 (49.23%)
1931 35210 17,332 (49.2%) 17766 (50.5%) 103 (0.29%)

Wates-wates ing sènsus taun 1953 lan 1961 ora padha. Ing taun 1953 Muslim ora mlebu pilihan jroning sènsus, amarga saka iku klompok iku ngaku wong Yugoslavia. Wong Yugoslavia ora mlebu pilihan ing sènsus taun 1948, amarga saka iku klompok iku ngaku minangka liya-liya.

Kutha Srebrenica[besut | besut sumber]

Taun sènsus total Bosniak Serbia Kroat Yugoslavia liya
1991 5,746 3,673 (63.92%) 1,632 (28.40%) 34 (0.59%) 328 (5.70%) 79 (1.37%)

Galeri[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Srebrenica pushes for partition". B92. 2007-03-25. Retrieved 2007-03-29.  Check date values in: |date= (help)

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Srebrenica&oldid=989208"