Spaghetti aglio e olio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Spaghetti aglio e olio
Aglio e olio.jpg
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
AjanganPrimo (Italian pasta course); main course
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaCampania, Calabria
Woworan pokokPasta (usually spaghetti), garlic, olive oil, salt
VariasiSpaghetti aglio, olio e peperoncino (with chili pepper)
Ajining nutrisi
(per ajangan)
Protéin g
Lemak20% g
Karbohidrat80% g
Buku masakan: Spaghetti aglio e olio  Médhia: Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio ( palafalan jroning basa Italia: [spaˈɡetti ˈaʎʎo e ˈɔːljo] ; Italian ) minangka sajian pasta Italia tradisional saka Napoli . Iki minangka panganan khas masakan Neapolitan .

Sajian iki digawe dening entheng sauteing ngiris, minced, utawa dipencet papak ing lenga zaitun, kadang karo Kajaba saka pepe abang chili flakes (kang cilik jenengé ora spaghetti aglio, olio e peperoncino ), lan nguncalake nganggo spaghetti . Peterseli Italia sing dicincang sacoro apik biasane ditambahake minangka hiasan. Keju parmesan utawa keju pecorino bisa ditambahake, sanajan miturut resep tradisional, keju ora kudu ditambahake.

[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kyle Phillips; About.com Guide. "Spaghetti Aio Oio Recipe - Spaghetti Aglio e Olio". Italianfood.about.com. Dibukak ing 2021-02-13.