Souvlaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Souvlaki
Souvlaki in Athens.JPG
Souvlaki in Athens, known there also as kalamaki
Panggonan asalYunani
Woworan pokokVarious meats
Buku masakan: Souvlaki  Médhia: Souvlaki

Souvlaki (basa Yunani : σουβλάκι[suˈvlaci] ), souvlakia jamak, minangka salah sawijining panganan cepat saji Yunani populer sing kalebu potongan daging lan kadhang-kadhang janganan sing dipanggang ing tusuk sate. Biasane dipangan langsung saka tusuk sate nalika isih panas. Bisa disajikake nganggo roti pita, kentang goreng, lemon, lan saos, nanging souvlaki dhewe dipangan dhewe, lan lawuhe banjur dipangan. Daging sing biasane digunakake ing Yunani lan Siprus yaiku daging babi, sanajan daging pitik, daging sapi, lan wedhus uga bisa digunakake. Ing negara liya (lan kanggo turis), souvlaki bisa digawe karo daging kayata wedhus, daging sapi, pitik, lan kadang uga iwak .