Soekarno M. Noer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Soekarno M. Noer
Gambar:Soekarno M Noer.jpg
Pakaryan Aktor
Taun aktif 1960 - 1986

Soekarno M. Noer utawi Soekarno M. Noor (lair ing Jatinegara, Jakarta, 13 Sèptèmber 1931 – pati 26 Juli 1986 ing yuswa 54 taun) inggih punika tiyang aktor asal Indonésia.

Asal usul[besut | besut sumber]

Soekarno M. Noer mbabar saking pasangan Mohammad Noer lan Janimah asal Bonjol, Sumatera Barat.[1] Manawi ing yuswa kalih taun, piyambakipun dados anak yatim. Setelah wafatipun ayah, kaliyan ibu lan adik Soekarno wangsul kampung ing Bonjol lajeng pindah ing Tebing Inggil, Sumatera Lor.

Karier[besut | besut sumber]

Manawi karier piyambakipun sampun mbintangi langkung saking 68 sesirah filem dados pemeran utama, sawatawis 30 sesirah filem dados pemeran figuran, lan 20 sesirah drama. Pria Minangkabau punika tiga kali kapilih dados Aktor Terbaik ing Festival Film Indonésia (Piala Citra), saben-saben ing filem Anakku Sajang (1960), Dibalik Tjahaja Gemerlapan (1967), lan Kemelut Hidup (1979). Saking pernikahanipun kaliyan dengan Lily Istiarti, piyambakipun [ikoleh enem orang anak ingkang pinten-pinten ing antawisipun ndhèrèk jejakipun minangka dados aktor, kalebet Tino Karno, Rano Karno, lan Suti Karno. Sanèsipun punika ugi ndhèrèk déning adikipun Ismet M. Noer ingkang ugi dados aktor ing taun 1970an.

Organisasi[besut | besut sumber]

  • Ketua I PB Parfi (1972-1974)
  • Ketua Umum PB Parfi, kalih periode (1974-1978)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Lambert M Surhone, Mariam T Tennoe, Susan F Henssonow, Soekarno M. Noer, VDM Verlag Dr. Mueller AG & Co. Kg, 2010

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Awards and achievements
Sing mengku  sadurungé:
Kaharuddin Syah
Film: Letnan Harahap
(1978)
Ingkang maragani Utama Pria Terbaik
(Festival Film Indonésia)

Film: Kemelut Hidup
(1979)
Diganti déning:
Maruli Sitompul
Film: Laki-Laki dari Nusakambangan
(1981)
Sing mengku  sadurungé:
Soekarno M. Noer
Film: Anakku Sajang
(1960)
Ingkang maragani Utama Pria Terbaik
(Festival Film Indonésia)

Film: Dibalik Tjahaja Gemerlapan
(1967)
Diganti déning:
Benyamin Sueb
Film: Intan Berduri
(1973)
Sing mengku  sadurungé:
A.N. Alcaff dan A. Hadi
Film: Lewat Djam Malam dan Tarmina
(1955)
Ingkang maragani Utama Pria Terbaik
(Festival Film Indonésia)

Film: Anakku Sajang
(1960)
Diganti déning:
Soekarno M. Noer
Film: Dibalik Tjahaja Gemerlapan
(1967)


Cithakan:Aktor Terbaik (FFI)