Shakhrah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Stone—south is towards the top of the image

Sakhrah (Basa Inggris: The Foundation Stone (Ibrani: אבן השתייה, alih aksara Even haShetiya) utawa Rock (Basa Arab: alih aksara Sakhrah, Basa Ibrani: alih aksara: Sela) iku jeneng sawijining watu sing dumunung ing tengahing Kubah Shakhrah ing Yerusalem. Watu iki uga dikenal minangka Pierced Stone amarga nduwèni bolongan cilik ing sish pojok kidul-wétan kanggo mlebu guwa ing sangisoring watu, sing dikenal kanthi jeneng ‘’Well of Souls’’. Iki minangka lokasi saka Holy of Holies, lan arupa papan paling suci ing agama Yahudi lan agama Islam.

Rujukan[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shakhrah&oldid=828461"