Seung-Hui Cho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Glock 19 semi-automatic pistol, one of the models of handguns used by Cho
Walther P22 semi-automatic pistol, another modhèl of handgun used by Cho
Gambar:Cho Seung-hui NBC.jpg
Screenshot from the MSNBC coverage of several videos Seung-Hui Cho sent to NBC News
Gambar:ChoSh.jpg
One of the self-portraits Cho included with manifesto sent to NBC News
Seung-hui Cho
200px
Lair 18 Januari 1984
Koréa Kidul
Pati April 16, 2007(2007-04-16) (umur 23)
Blacksburg, Virginia, Amérika Sarékat
Jalaran pati Bunuh diri, setelah melakukan aksi rajapati
Pakaryan Pelajar
Kondhang ing Rajapati dan penembakan
Dulur Sung Tae Cho
Hyang-Im Cho[1]
Seung-Hui Cho
Hangul 조승희
Hanja 趙承熙
Alih aksara
Anyar
Jo Seung-hui
McCune-
Reischauer
Cho Sŭng-hŭi

Seung-hui Cho (Koréa: 조승희 Cho Seung Hui) (lair ing Koréa Kidul[2], 18 Januari 1984 – pati ing Blacksburg, Virginia, Amérika Sarékat, 16 April 2007 ing yuswa 23 taun) inggih punika warga nagara Koréa Kidul ingkang dados térsangka rajapati ing prékawis Pembantaian Virginia Tech[3][4][5] ing tanggal 16 April 2007. Saksampune punika piyambakipun bunuh diri, amatrgi jasadipun dipunpanggihakén ing antawisipun jenazah para kurban. Piyambakipun berimigrasi ing AS ing umur 8 taun sami kaliyan kéluarganipun lan manggén kaliyan status residen tetap (kartu hijau).

Riwayat Gesang[besut | besut sumber]

Cho Seung-Hui lair ing Koréa Kidul. Keluarganipun manggèn ing Seoul, ing sebuah apartemen kontrakan. Pemilik rumah Lim Bong-Ae ngendika manawi piyambakipun boten mangertosi ayah Cho Seung-Hui dulu merdamel dados punapa kemawon. ingkang piyamabkipun mangertosi inggih punika manawi punika kulawarga miskin. manawi makaten mereka merantau ing Amérika Sarékat kanggé ngadu nasib. Latar belakang kemiskinan punika kelak badhé dados salah satunggaling alasan nglampahi pembantaian ing Virginia Tech mau. Cho Seung-Hui hijrah ing Amérika Sarékat ing yuswa 8 taun sami kaliyan kakak perempuan lan kaliyah orangtuanipun. Piyambakipun berwarga nagara Koréa Kidul.

Kakak wadon, Cho Sun-Kyung, kuliah ing Universitas Princeton lan dados tiyang pengacara sukses.

Kemungkinan motif pembantaian ing Virginia Tech[besut | besut sumber]

Gambar:ChoSh.jpg
Gambar Cho Seung-Hui yang ia kirimkan ke NBC News

Hingga 17 April 2007, motif Cho untuk melakukan pembunuhan ini tetap tidak jelas.pulisi nyelidiki kamar Cho, punika manggehaken sebuah seratan ingkang nglukisaken punika gesang sangat nderita lan rencana kanggé bunuh diri. Ing sebuah seratan ingkang dipuntilar ing pintu kamar asrama, piyambakipun nguraikan pratélan keluhan; ing ngriku piyambakipun ngecam "anak-anak kaya", "pembual" ingkang "jahat" lan "penipu" ing kampus punika. ukara sanèsipun inggih punika seratan ingkang kawacan "kaliyan ingkang ndamel piyambakipun nglampahi sedayakenawon ".[6] Tembung-tembung "Ismail Ax" kapanggih dipunserat ing lengan kaliyan tinta abrit.[7] Kanca sekamar nyariosaken dateng wartawan manawi Cho kat ingalnormal wajah kalih jam sebelum penembakan alasan punika. profésor ingkang boten dipunsebataken, ingkang ngajar Cho nitikaken karyanipun dados "sangat kekanak-kanakan" lan "konyol", dekaliyan daya nglampahi "komedi kasar" lan "unsur-unsur sikara."[8]

Ing sebuah paket ingkang dipunkintun Cho ing stasiun télévisi swasta NBC, ing New York, piyambakipun nyariosaken pemikira ing suatu dokumen ingkang kaisi 1800 tembung [9][10][11].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Cithakan:Cite newstitle=A Year After Massacre, Family Lives 'in Darkness'
  2. ^ NPR
  3. ^ VT front page
  4. ^ John M. Broder. "Virginia Gunman Identified as a Student". New York Times. Dijupuk 17 April 2007. 
  5. ^ "Gunman Identified as Massacre at Virginia Tech Enters Second Day". ABC News. Dijupuk 17 April 2007. 
  6. ^ Baron, Mike "Virginia Tech Shooting: Cho Seung-Hui Suicide Note Found" Post Chronicle, retrieved on.
  7. ^ Sources: College gunman left note", Chicago Tribune, 17 April 2007
  8. ^ Pat Wingert, Lynn Waddell and Arian Campo-Flores. "He Was Just Off", Newsweek, 17 April 2007. Diakses terakhir 17 April 2007.
  9. ^ "Gunman sent package to NBC News". NBC. 10:02 p.m. ET April 18, 2007
  10. ^ "Ihr habt entschieden, mein Blut zu vergießen", N24, 19. April 2007
  11. ^ "Cho Mengirim Paket ing NBC Sadèrèngipun mbantai", Liputan 6, 19/04/2007 10:16

Ndelengen Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]