Setip

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Setip awarna jambon
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Setip (utawa kang aran busakan) ya iku piranti tulis kang digawé saka karèt alus kang bisa ngilangaké reregedan saka potlot.[1] Busak bisa digawé saka karèt kayata busak kertas, uga ana kang digawé saka kain wol kang diblebet kayu kayata busak blabak ireng lan blabak putih.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Busak ditemokaké ing taun 1770 déning Joseph Priestley. Nalika iku, busak dienggo ing Inggris lan Australia. Saliyané iku, ing taun 1770, Edward Naime uga sinebut minangka wong kang ngripta busak karèt. Sawisé iku, ing taun 1839, Charles Goodyear ngembangaké wujud karèt dadi wujud kang luwih kepénak dianggo.[1] Ing taun 1858, Hyman Lipman saka Philadelphia, Pennsylvania, Amérika Sarékat maténaké wujud busak kang ditèmpelaké ing pucuk potlot.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)beritaunik.net Sajarah Penemuan Busak
  2. ^ (id)andriwongso.com Potlot lan Busak Karet


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Setip&oldid=977032"