Joseph Priestley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Joseph Priestley

Joseph Priestley (13 Maret 1733-6 Fèbruari 1804) iku filsuf lan ahli kimia kabangsan Inggris. Lair ing sawijining tlatah cedhak Leeds, Inggris ing tanggal 13 Maret 1733, Priestley sakbeneré ora naté sinau sains kanthi formal. Nanging, Priestley minangka wong sing tansah gigih sajeroning sinau. Sikapé sing tolèran lan liberal dadi salah siji modhal kasuksèsané. Modhal iku kalebu cara mikiré sing tansah péngin weruh lan ora naté marem tumrap sawijiing karya. Bab iki kabukti saka taun-taun kauripané sing ora naté sepi saka prèstasi, kalebu sawetara tulisan sing diasilaké saka cabang ngèlmu sing béda-béda.

Ing yuswa usia 28 taun, Priestley sing wektu semana kapilut babagan basa, ngasilaké tulisan sing udhulé The Rudiments of English Grammar (Dasar-dhasar Tatabasa Inggris). Tulisan mau minangka panjelasan Priestley ngenani tata basa Inggris, kaya sing disinaoni dina iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Biografi cekak[besut | besut sumber]