Sasramenduran, Gedhongtengen, Kutha Ngayogyakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sasramenduran
Kalurahan
Trankripsi basa Indonésia
 • ResmiSosromenduran
Sasramenduran kapernah ing Kutha Yogyakarta
Sasramenduran
Sasramenduran
Sasramenduran kapernah ing Ngayogyakarta
Sasramenduran
Sasramenduran
Sasramenduran kapernah ing Indonésia
Sasramenduran
Sasramenduran
Koordhinat: 7°47′30″S 110°21′49″E / 7.79162°S 110.36366°E / -7.79162; 110.36366Koordhinat: 7°47′30″S 110°21′49″E / 7.79162°S 110.36366°E / -7.79162; 110.36366
Nagara Indonésia
ProvinsiDaerah Istimewa Yogyakarta
KuthaNgayogyakarta
KacamatanGedhongtengen
Kodhe laladan
administrasi
34.71.05.1001

Sasramenduran iku kalurahan ing Kacamatan Gedhongtengen, Kutha Ngayogyakarta, Daerah Istimewa Yogyakarta.[1] Sasramenduran minangka wewengkon ing pusat kutha kanthi wates lokasi sing misuwur ya iku Dalan Maliyabara ing sisih wétan, Dalan Gandhèkan ing sisih kulon, Komplèk Stasiun Tugu ing sisih lor (Dalan Gowongan) lan Dalan Pajeksan (Dalan Gandhèkan Kidul) ing sisih kidul.

Lokasi strategis/misuwur[besut | besut sumber]

  1. Stasiun Tugu (Stasiun Besar Yogyakarta)
  2. Maliyabara
  3. Kampung Internasional Sasrawijayan Wétan
  4. Pusat Perlengkapan Kultur China ing Dalan Pajeksan
  5. Sentra Kacang Bawang (kampung Pajeksan Kacangan)

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Sasramenduran dumadi saka 7 kampung ya iku:

  • Kampung Sitisewu,
  • Kampung Sasrawijayan Wétan,
  • Kampung Sasrawijayan Kulon,
  • Kampung Sasramenduran,
  • Kampung Sasradipuran,
  • Kampung Pajeksan, lan
  • Kampung Jaganagaran.

Sacara administratif kalurahan Sasramenduran kapérang dadi 14 RW lan 56 RT.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri No.56-2015)". www.kemendagri.go.id (in Indonésia). Retrieved 2017-10-31.CS1 maint: unrecognized language (link)