Saos bolognese

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bolognese sauce
Tagliatelle al ragù (image modified).jpg
Bolognese sauce used for tagliatelle al ragù
Jeneng liyanéRagù, Ragù alla bolognese
JinisSauce
Panggonan asalItaly
Woworan pokokGround meat (beef or veal, sometimes pork), soffritto (celery, carrot, onion), tomato paste, wine (usually white)
Buku masakan: Bolognese sauce  Médhia: Bolognese sauce

Saus bolognese ( UK /ˌbɒləˈnz, -ˈnɛz/, US /ˌblənˈjz, -ˈniz/ ; [1] dikenal ing basa Italia minangka ragù alla bolognese, palafalan jroning basa Italia: [raˈɡu alla boloɲˈɲeːze], ragù bolognese, utawa mung ragù ) minangka saus adhedhasar daging ing masakan Italia, khas kutha Bologna . Biasane digunakake kanggo macak tagliatelle al ragù lan nyiyapake lasagne alla bolognese .

Ragual all bolognese asli yaiku saus adhedhasar daging sing dimasak alon-alon, lan persiyapane kalebu sawetara teknik, kalebu kringet, tumis lan gelisah . Bahan kalebu soffritto karakteristik bawang, celery lan wortel, macem-macem jinis daging sapi sing dicincang utawa dicincang kanthi apik, asring ditambah daging babi lemu sing sithik . Anggur putih, susu, lan sawetara pasta tomat utawa tomat ditambahake, lan sajian banjur didhem nganti dawa kanggo ngasilake saos sing kenthel.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wells, John C. (2008), Longman Pronunciation Dictionary (3rd ed.), Longman, ISBN 9781405881180