Tagliatelle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tagliatelle
Tagliatelles2.jpg
The distinctive shape of tagliatelle pasta
JinisPasta
AjanganPrimo
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaEmilia-Romagna and Marche
Woworan pokokflour and egg
VariasiPizzoccheri, tagliolini
Katerangan liyanéLong and thin. Can be served with a creamy sauce and cheese.
Buku masakan: Tagliatelle  Médhia: Tagliatelle

Tagliatelle ( palafalan jroning basa Italia: [taʎʎaˈtɛlle] ;pra=|Babagan swara iki Ngenani wuni iki listen ) lan tagliolini (saka tagliare Italia, tegese "ngethok") minangka salah sawijining olahan jinis pasta tradisional saka wilayah Emilia-Romagna lan Marche ing Italia . Potongan tagliatelle individu dawa, pita datar sing bentuke padha karo fettuccine lan umume udakara 6.5 to 10 mm (0.26 to 0.39 in) jembar.  rujukan Tagliatelle bisa disajikake kanthi macem-macem saos, sanajan klasik yaiku saus daging utawa saus Bolognese . Tagliolini minangka macem-macem tagliatelle sing bentuke dawa lan bentuke silinder, ora dawa lan rata.

Referensi[besut | besut sumber]