Salmorejo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salmorejo
Salmorejo
A bowl of salmorejo
Jeneng liyanéArdoria
AjanganAppetizer
Panggonan asalSpain
Tlatah utawa prajaAndalucia
Hawa ajanganCold
Woworan pokokTomato, bread, extra virgin olive oil, garlic and salt
VariasiGazpacho porra antequerana
Buku masakan: Salmorejo  Médhia: Salmorejo

Salmorejo minangka puree sing kalebu tomat lan roti, asale saka Cordoba ing Andalucia, Spanyol kidul. Iki digawe saka tomat, roti, minyak lan bawang putih . Racake, tomat dikulit banjur dikemas nganggo bahan liyane. Roti kasebut disajikake kanthi adhem lan bisa dihiasi nganggo ham serrano Spanyol lan endhog godhog sing wis dicincang. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Teresa Barrenechea, Christopher Hirsheimer, Jeffrey Koehler, (2005), The cuisines of Spain: exploring regional home cooking, New York, Ten Speed Press, ISBN 1-58008-515-6, pag. 67