Sachima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sachima
Sachima
Sachima
Jeneng liyanéShāqímǎ
JinisPastry
Panggonan asalChina
DigawéManchu people
Woworan pokokFlour, butter, rock sugar
Variasiby region including raisins, sesame, coconut, etc
Panganan sairibMayway mont
Buku masakan: Sachima

Ing masakan Manchu asline, sachima minangka cemilan sing legi. Umume kalebu glepung, mentega, lan gula batu . Saiki misuwur ing daratan China ing antarane bocah-bocah lan wong diwasa.

Versi jajanan Kanton sachima rada legi. Iki uga digawe saka bahan sing padha karo macem-macem jinis sachima . Asring ditaburi wiji wijen, kismis utawa klapa garing. Ragam sachima Kanton kalebu tekstur sing kenyal nganti renyah. Umume Chinatown ing jaban rangkah nawakake gaya Kanton ing kue-kue. Umume ditemokake ing Hong Kong .