Permèn watu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rock candy
Rock-Candy-Sticks.jpg
Colored and flavored rock candy commonly sold in the United States
Jeneng liyanéRock sugar
JinisConfectionery
Ajangan3
Panggonan asalIran
Tlatah utawa prajaIran
Woworan pokokSugar, water
VariasiAbout 10
Ènergi panganan
(per ajangan)
223-400 kcal (-1452 kJ)
Katerangan liyané450-225
Buku masakan: Rock candy  Médhia: Rock candy
Gula rock coklat tradisional
Gula watu putih

Permen rock utawa permen gula, [1] uga diarani gula batu, utawa gula kristal, minangka jinis penganan sing digawe saka kristal gula sing cukup gedhe. Permen iki dibentuk kanthi ngidini solusi gula lan banyu sing paling jenuh kanggo kristalisasi ing permukaan sing cocog kanggo inti kristal, kayata senar, teken, utawa gula pasir biasa. Pemanasan banyu sadurunge nambah gula ngidini luwih akeh gula bisa larut saengga ngasilake kristal sing luwih gedhe. Kristal dibentuk sawise 6 nganti 7 dina. Pewarna panganan bisa ditambahake ing campuran kanggo ngasilake permen warna. Miturut proses produksi, gula rock dipérang dadi rong jinis: gula batu kristal tunggal lan gula batuan polycrystalline.

  1. Judy Pearsal, Bill Truble (editors) (1996). The Oxford English Reference Dictionary, 2nd edition. Oxford University Press. pp. 213. ISBN 0-19-860050-X.CS1 maint: uses authors parameter (link)