SMA Negeri 1 Tunjungan Blora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
SMA Negeri 1 Tunjungan Blora

Logo SMA Negeri 1 Tunjungan

Data Sekolah
Madeg: 05 Juni 1989
Provinsi: Jawa Tengah
Alamat Lengkap: Jl. Gatot Subroto KM. 4 No 553 Blora, Blora, Jawa Tengah
Nomor Telepon: (0296) 531564
Fax: +0296531564
Kepala Sekolah: Drs. Djoko Santoso, M.Pd.
Gunggung Kelas: 21 Kelas
Program Jurusan:
Rentang Kelas: X, XI IPS,XI IPA, XII IPS,XII IPA
Kurikulum: Berbasis Kompetensi
Gunggung Siswa: 840 siswa
NEM Mlebu palling cendhèk: (2008)
NEM Mlebu paling dhuwur: (2008)
NEM Mlebu rata-rata: (2008)
Status sekolah: Negeri
Website: [http://]
Email: smansa_tjg@yahoo.com

SMA Negeri 1 Tunjungan Blora dicekak SMANTUN, iku salah siji Sekolah Menegah Atas (SMA) sing dumunung ana ing kalurahan Tamanrejo, Kabupatèn Blora, Jawa Tengah, Indonésia. Kayadéné ing sekolah menengah lumrahé, mangsa pendidikan sekolah ing SMA ditempuh ing sajeroning wektu telung taun wulangan, wiwit saka Kelas X nganti Kelas XII.

Sajarah[besut | besut sumber]

SMA Negeri 1 Tunjungan Kabupatèn Blora awalé SPG Negeri Blora (Surat Dudutan Mantri Pendidikan Pengajaran lan Kebudayaan Republik Indonésia Nomer 345/S.K/B./III Tanggal 14 Oktober 1960 SPG Negeri Blora madeg awalé tanggal 01 Oktober 1960 kang alamate ana ing 2 (loro) pangonan, ya iku:

  1. Dalan Gunung Sindoro Nomer 13 Telp. 531085 Blora
  2. Dalan Gatot Subroto Km. 4 Nomer 553 Telp. 531564 Blora

Kanthi dhasar Surat Dudutan Mantri Pendidikan lan Kebudayaan Republik Indonesia Nomer 0342/U/1989 tanggal 05 Juni 1989, SPG Negeri Blora dialihake dadi SMA Negeri 3 Blora. Sajeroning taun wulangan 1991/1992 prosès langsunge pasinaon ana ing siji tlatah 1 (siji) ya iku ing Kacamatan Tunjungan Kabupatèn Blora. Gedung SPG ing dalan Gunung Sindoro Nomer 13 Blora, dienggoni SMEA Negeri Blora SMK Negeri 2 Blora lan akhire dienggoni ning SD Negeri Tempelan 1 lan SD Negeri Tempelan 2 nganti sakiki. Karana panggonane ing Kacamatan Tunjungan, saéngga Pamaréntah ngukuhaké SMA Negeri 3 Blora dadi SMA Negeri 1 Tunjungan Kabupatèn Blora

Ekstrakulikuler[besut | besut sumber]

  1. Pramuka
  2. PMR
  3. KIR
  4. Kadroh
  5. Judo
  6. Panahan
  7. Basket
  8. Seni Musik
  9. Bal Voli
  10. Balbalan
  11. Band
  12. Spoken English
  13. Apresiasi Sastra Indonésia
  14. Seni Lukis
  15. PKS