Ruske kape

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ruske kape
Home-made Ruske kape cakes
AjanganDessert
Panggonan asalBalkans
DigawéCroatia, Bosnia and Herzegovina, Serbia
Hawa ajanganChilled
Woworan pokokCoconut, chocolate
Buku masakan: Ruske kape  Médhia: Ruske kape

Ruske kape ( Inggris : Caps Russian) sing jinis cake dessert dadi ing Balkan negara, utamané ing Bosnia lan Herzegovina, Kroasia lan Serbia . Biasane kasedhiya ing ukuran 6-inch-wide (150 mm), disajikake bunder lan kalebu klapa ing pojok utawa kenari sing wis diremuk . Sisih ndhuwur biasane coklat disiram vanilla . Pusat kasebut kalebu lapisan vanilla, coklat, lan sok uga rasa mocha.Rancangan confectionary kasebut dhewe adhedhasar papakha, topi pangon tradisional sing dipakai ing saindenging wilayah Kaukasus pegunungan, sanajan istilah "ruske kape" asale saka Rusia Cossacks sing nganggo topi ing resimen sing diduweni, mula jenenge diwenehi ing Balkan.