Caffè mocha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Mococinoino mocha ing Selandia Baru

Caffè mocha ( /ˈmɒkə/ utawa /ˈmkə/ ), uga disebut mocaccino palafalan jroning basa Italia: [mokatˈtʃiːno] ), minangka varian coklat -favorour saka caffè latte ( palafalan jroning basa Italia: [kafˈfɛ lˈlatte] ), [1] umume disajikake ing gelas. Ejaan liyane sing umum digunakake yaiku mochaccino [2] lan uga mochachino . Jeneng kasebut asale saka kutha Mocha, Yaman, sing dadi salah sawijining pusat perdagangan kopi wiwitan.

Varian yaiku caffè mocha putih, digawe nganggo coklat putih tinimbang susu utawa peteng. Uga ana macem-macem minuman sing nyampur loro sirup; campuran iki diarani sawetara jeneng, kalebu mocha ireng lan putih, mocha marmer, tan mocha, mocha tuxedo, lan mocha zebra.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Campbell, Dawn; Smith, Janet L. (1993). The Coffee Book. Pelican Publishing Company. p. 98. ISBN 0882899503.
  2. "mochaccino". Oxford Dictionaries. © 2017 Oxford University Press. Dibukak ing 30 March 2017.