Ruma Maida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ruma Maida
Gambar:Rumah maida.jpg
Disutradarani Teddy Soeriaatmadja
Diprodhuseri
  • P. Setiono
  • Teddy Soeriaatmadja
Ditulis déning Ayu Utami
Dibintangi
Dimusiki
  • Bobby Surjadi
  • Didit Saad
  • Naif
Sinématografi Ical Tanjung
Dibesut déning Waluyo Ichwandiardono
Perusahaan
prodhuksi
  • Lamp Pictures
  • Karuna Pictures
Tanggal metu
  • 28 Oktober 2009 (2009-10-28) (Indonesia)
Suwéné
90 menit
Nagara Indonesia
Basa Indonesia

Ruma Maida ya iku salah sawijining filem Indonésia kang tinulis déning Ayu Utami lan kanthi sutradara Teddy Soeriaatmadja.[1]

Sinopsis Film[besut | besut sumber]

Film Ruma Maida nyaritakaké paraga kang aran Maida (Atikah Siholan), sawijining mahasiswa kang idealis.[1] Maida dicaritakaké ngurus sekolah kanggo bocah-bocah jalanan ing omah tuwa kang ora kaurus.[2] Sawijining dina, ana pengusaha kang jenenge Dasaad Muchlisin (Frans Tumbuan) ngaku-aku omah mau lan arep diowahi dadi pusat bisnis. Dasaad iku wong kang rasionalis ekstrem kang negasikake sajarah. Dasaad ora gelem urip ing mangsa kapungkur. Urip iku mangsa saiki lan kang arep teka. Ora urus karo sajarah. Pungkasané, Maida lan bocah-bocah jalanan mau diurak saka omah iku. Sanajan mangkono, Maida ora bisa nrima. Maida tansah ngusahakaké kanggo njaga supaya ora kaurak saka omah iku. Lan ing usahane iku, Maida nemu akèh carita lan sajarah saka omah iku.[2]

Kandhutan Film Ruma Maida[besut | besut sumber]

Saka filem Ruma Maida iki bisa dijupuk telung wulangan ya iku: Sepisan, bab pentingé pendidikan. Ruma Maida duwé carita bab pertarungan filosofis antarané Soekarno karo semangat Nation buildinge, lan Hatta kang pengin ngajokaké pendidikan minangka strategi pembangunan bangsa Indonésia kang èsih enom. Nalika semana, pertarungan filosofis dimenangaké déning Soekarno. Ananging saiki, pamikiran Hatta dadi bab kang wigati lan relevan. Pendidikan iku sawijining modal dhasar kanggo pembangunan. Kaping loro, pentingé sajarah minangka sawijiné cathetan kang duwé makna. Bab iki direfleksikaké ing garapan skripsi Maida kang ngangkat kisah sajarah kang tansah urip lan lumaku. Maida nulis babagan kauripane wong kang duwé omah kang ditinggalake iku. Gunemane Maida ing panutuping filem, nirokake Bung Karno, "Jas Merah", (Jangan sekali-kali melupakan sajarah : aja pisan-pisana nglalekake sajarah) iki dadi ajakan kanggo ngenali lan ngemotake sajarah. Kaping telu, filem iki uga nggawa sapérangan pemahaman bab kasugihan architectural heritage budaya bangsa Indonesia. Ruma Maida nyoba kanggo nyindhir tingkah polahe wong-wong kang duwé modal kang kerep ngrusak gedhong-gedhong tuwa kanggo kepentingan bisnis. Kutha Bandung, Medan, Semarang [3], ya iku kutha-kutha tuwa kang duwé kasugihan arsitèktur lan duwé eksperimen para arsitek kaya ta Amsterdam School kang misuwur modhel Art Decone. Ananging wangunan iku akèh kang dibubrak kanthi alesan kepentingan bisnis.[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Penghargaan[besut | besut sumber]

Ruma Maida dinominasikake kanggo rolas Piala Citra dalam Festival Film Indonesia ing taun 2009. Film iki menangake siji kategori.

Bebungah Taun Kanggo Panampa Kasil
Festival Film Indonesia 2009 Film Paling Apik Nominasi
Sutradara Paling Apik Teddy Soeriaatmadja Nominasi
Skenario Asli Paling Apik Ayu Utami Nominasi
Pemain Utama Lanang Paling Apik Yama Carlos Nominasi
Pemain Utama Wadon Paling Apik Atiqah Hasiholan Nominasi
Ingkang maragani Pendukung Lanang Paling Apik Frans Tumbuan Nominasi
Ingkang maragani Pendukung Lanang Paling Apik Verdi Solaiman Nominasi
Tata Sinematografi Paling Apik Ical Tanjung Nominasi
Tata Artistik Paling Apik Indra Tamoron Musu Nominasi
Penyuntingan Paling Apik Waluyo Ichwandiardono Nominasi
Tata Musik Paling Apik Bobby Surjadi, Didit Saad Nominasi
Tata Suara Paling Apik Shaft Daultsyah, Khikmawan Santosa Menang

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Ruma Maida: Perjuangan Mendidik Anak Jalanan (Dipunaksès tanggal 6 September 2012)
  2. ^ a b c Ruma Maida, Kala Sejarah Menggugat (Dipunaksès tanggal 6 September 2012)
  3. ^ RUMA MAIDA, Angkat Kembali Semangat Bhinneka Tunggal Ika (Dipunaksès tanggal 6 September 2012)

hi im freddy from Five Nights At Freddy's, dont hide cause i will find you and haunt you down hahaha