Menyang kontèn

Rudolf Kasenda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Rudolf Kasenda
Kepala Staf TNI Angkatan Laut
Linggih
1986 – 1989
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéMochamad Romly
Kang sawiséMuhamad Arifin
Rerincèn dhiri
Lair (1934-05-15) Mèi 15, 1934 (umur 90)
Tana Toraja, Sulawesi Kidul
PatiJuli 11, 2010
Jakarta,Indonésia
BangsaIndonésia

Laksamana Rudolf Kasenda (lair ing Rantepao, Tana Toraja, Sulawesi Kidul, 15 Mèi 1934 – pati ing Jakarta, 11 Juli 2010 ing umur 76 taun) ya iku Kepala Staf TNI Angkatan Laut saka 1986 hingga 1989. Panjenengané uga tahu mangku kalungguhan dadi Duta Besar kanggo Koréa kidul priodhe 1990-1993.[1]

Riwayat Pendhidhikan antarané, SLA ing Ujungpandang (1952) lan Institut Akademi Angkatan Laut, Surabaya (1955). Panjenengané uga tahu tinanggenah minangka wakil Wakil Asisten Operasi KSAL (1975-1978), Asisten Logistik Hankam (1978-1981), Panglima Armada RI (1981), lan Deputi Logistik KSAL (1985).

Tilar Donya[besut | besut sumber]

Panjenengané tilar donya tanggal 11 Juli 2010 asebab lara jantung lan komplikasi. jenazah disarekake ing TMP Kalibata

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mantan KSAL Rudolf Kasenda Tutup Usia Archived 2010-07-13 at the Wayback Machine., diakses padha 11 Juli 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

|}