Ruby Lin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ruby Lin
Ruby Lin 127 in Beijing.jpg
Ruby Lin in 2012
Jeneng Cina 林心如
Pinyin Lín Xīnrú (Mandarin)
Asal Republik Cina (Taiwan)
Lair (1976-01-27) Januari 27, 1976 (umur 43)
Taichung, Republik Cina (Taiwan)
Pakaryan Penyanyi, Aktris
Label(s) BMG (2001–2004)

FeiLe Music(Cina)
DengTian Music(Taiwan)(2008-sekarang)

Taun aktif 1995-saiki
Situs resmi Situs resmi di Ruby Lin

Ruby Lin (Tionghoa: 林心如; Pinyin: Lín Xīn Rú lair ing lair ing Taichung, Taiwan, 27 Januari 1976; umur 43 taun). Dhèwèké iku aktris lan penyanyi saka China, lair Taipei, Taiwan. [1] Artis kondhang iki pindhah ing Amérika. Nalika isih cilik, manggon ing kana kurang luwih nganti rong taun.[1] Banjur balik ing Taiwan wektu umur 8 taun lan mlebu sekolah dhasar ing kana.[1] Sebeneré dhèwèké ngerencanakaké kanggo sinau ning Inggris sawisé sekolah menengah tanpa ngaweruhi prospek saka karir aktingé.[1] Dhèwèké kapilih dadi model iklan ing umur 17 taun.[1] Banjur sakiwisé debut dadi bintang iklan, Lin nerima akèh tawaran kanggo mbintangi pirang-pirang serial drama televisi.[1]

Taun 1997, sawisé main ing drama TV Taiwan dadi peran pendukung, dhèwèké olih panghargaan saka serial TV PRINCESS RETURNING PEARL lan sequele, PRINCESS RETURNING PEARL 2.[1] saka perané mau iku, dhèwèké bisa tekan popularitas ning kariré lan dikenal publik.[1]

Lin dinominasiké ning kategori Top Ten Most Famous Asian Superstar ning rong taun penyelenggaraané, taun 2000 lan 2001.[1] Ning taun iku uga dhèwèké kapilih ana ing urutan kapapat Malaysia 2001 Heavenly Kings&Queens.[1]

Saka taun 2002, Lin fokus ing kariré ing kutha gedhé ing Cina.[1] Dhèwèké mbintangi telung seri HALF LIFE FATE, BOY AND GIRL AND FLYING DAGGERS, lan disambut apik déning para pemirsa ing Cina, Hong Kong lan nagara liyané ing Asia.[1]

Filmografi[1][besut | besut sumber]

Serial TV[besut | besut sumber]

Serial TV kang tau dibintangi Ruby:

  • 2016 Singing All Along
  • 2016 Magical Space-time
  • 2014 Monopoly Exposure
  • 2014 The Way We Were
  • 2014 Young Sherlock
  • 2013 Flowers and Mists
  • 2013 The Patriot Yue Fei
  • 2012 Drama Go Go Go
  • 2012 Ma Zu
  • 2011 New Princess Pearl
  • 2011 The Glamorous Imperial Concubine
  • 2010 Schemes of a Beauty
  • 2010 Three Kingdoms
  • 2009 Love In Sun Moon Lake
  • 2009 The Legend And Hero II
  • 2009 Su Dongpo
  • 2007 Ancestral Temple
  • 2006 Da Li Princess
  • 2006 Star Boulevard
  • 2006 Sound Of Colors
  • 2006 Paris Sonata
  • 2005 Magic Touch Of fate
  • 2004 Amor De Tarapaca
  • 2003 Flying Dagger
  • 2003 Boy And Girl
  • 2003 Half Life Fate
  • 2002 Taiji Prodigy
  • 2002 The Chor Lau Heung
  • 2002 Wulung Prince
  • 2001 Romance In The Rain
  • 2001 Duke Of Mount Deer 2000[2]
  • 2000 The Legend Of Master Soh
  • 1999 Princess Pearl II
  • 1998 Magic Chef
  • 1997 Princess Pearl
  • 1997 Last Tango In Shanghai
  • 1997 New Justice Bao: Plum Flower Thief
  • 1977 An Emergency Mission
  • 1996 Zhen Ai Yi Shi Ting
  • 1996 Asian flower Bud
  • 1996 Angle's Dust
  • 1996 Taiwan Mysterious Affair
  • 1996 The Root
  • 1996 Story Of Dragon Dynasty
  • 1995 Taiwan Heavy Case Records

Film[2][besut | besut sumber]

  • 2016 The Precipice Game
  • 2016 Phantom of the Theatre
  • 2015 The Wonderful Wedding
  • 2014 The House That Never dies
  • 2014 Sweet Alibis
  • 2013 My Lucky Star
  • 2013 The Haunted House
  • 2012 Blood Stained Shoes
  • 2011 Fallen City
  • 2010 Driverless
  • 2010 You Deserved to be Single
  • 2009 Sophie's Revenge
  • 2009 Evening of Roses
  • 2005 Kill Two Birds With One Stone
  • 2005 Dragon Blade
  • 2004 Love Trilogy
  • 2002 Life Express
  • 2002 Dragon's Love
  • 2001 China Strike Force
  • 2001 Comic King
  • 2000 Winner Takes All
  • 2000 The Mirror
  • 2000 A Matter Of Time
  • 1999 Bad Girl Trilogy
  • 1999 My Wishes
  • 1995 School Days

TV Film[besut | besut sumber]

  • 2014 Mother, Mother (Wo De Ma Ma)
  • 2012 Forgotten (Yi Wang)

Diskografi[besut | besut sumber]

Album[2][besut | besut sumber]

  • 1999: HEARING
  • 2001: 2 FACES OF RUBY LIN
  • 2001: PARA PARA SPECIAL
  • 2004: EIGHTEEN SPRINGS NEW + BEST
  • 2004: POSSESSION
  • 2008: NEW RUBYOLOGY

Soundtrack[2][besut | besut sumber]

  • 1999: Princess Returning Pearl Original Soundtrack
  • 2004: Amor De Tarapaca Original Soundtrack

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Biografi Ruby Lin dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. a b c d Diskografi Ruby Lin dipununduh tanggal 14 Agustus 2011