Menyang kontèn

Ruby Lin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ruby Lin

Ruby Lin in 2012
Jeneng Cina 林心如
Pinyin Lín Xīnrú (Mandarin)
Asal Republik Cina (Taiwan)
Lair (1976-01-27) Januari 27, 1976 (umur 48)
Taichung, Republik Cina (Taiwan)
Pakaryan Penyanyi, Aktris
Label(s) BMG (2001–2004)

FeiLe Music(Cina)
DengTian Music(Taiwan)(2008-sekarang)

Taun aktif 1995-saiki
Situs resmi Situs resmi di Ruby Lin

Ruby Lin (Tionghoa: 林心如; Pinyin: Lín Xīn Rú lair ing lair ing Taichung, Taiwan, 27 Januari 1976; umur 48 taun). Dhèwèké iku aktris lan penyanyi saka China, lair Taipei, Taiwan. [1] Artis kondhang iki pindhah ing Amérika. Nalika isih cilik, manggon ing kana kurang luwih nganti rong taun.[1] Banjur balik ing Taiwan wektu umur 8 taun lan lumebu sekolah dhasar ing kana.[1] Sebeneré dhèwèké ngerencanakaké kanggo sinau ning Inggris sawisé sekolah menengah tanpa ngaweruhi prospek saka karir aktingé.[1] Dhèwèké kapilih dadi model iklan ing umur 17 taun.[1] Banjur sakiwisé debut dadi bintang iklan, Lin nerima akèh tawaran kanggo mbintangi pirang-pirang serial drama televisi.[1]

Taun 1997, sawisé main ing drama TV Taiwan dadi peran pendukung, dhèwèké olih panghargaan saka serial TV PRINCESS RETURNING PEARL lan sequele, PRINCESS RETURNING PEARL 2.[1] saka perané mau iku, dhèwèké bisa tekan popularitas ning kariré lan dikenal publik.[1]

Lin dinominasiké ning kategori Top Ten Most Famous Asian Superstar ning rong taun penyelenggaraané, taun 2000 lan 2001.[1] Ning taun iku uga dhèwèké kapilih ana ing urutan kapapat Malaysia 2001 Heavenly Kings&Queens.[1]

Saka taun 2002, Lin fokus ing kariré ing kutha gedhé ing Cina.[1] Dhèwèké mbintangi telung seri HALF LIFE FATE, BOY AND GIRL AND FLYING DAGGERS, lan disambut apik déning para pemirsa ing Cina, Hong Kong lan nagara liyané ing Asia.[1]

Filmografi[1][besut | besut sumber]

Serial TV[besut | besut sumber]

Serial TV kang tau dibintangi Ruby:

  • 2016 Singing All Along
  • 2016 Magical Space-time
  • 2014 Monopoly Exposure
  • 2014 The Way We Were
  • 2014 Young Sherlock
  • 2013 Flowers and Mists
  • 2013 The Patriot Yue Fei
  • 2012 Drama Go Go Go
  • 2012 Ma Zu
  • 2011 New Princess Pearl
  • 2011 The Glamorous Imperial Concubine
  • 2010 Schemes of a Beauty
  • 2010 Three Kingdoms
  • 2009 Love In Sun Moon Lake
  • 2009 The Legend And Hero II
  • 2009 Su Dongpo
  • 2007 Ancestral Temple
  • 2006 Da Li Princess
  • 2006 Star Boulevard
  • 2006 Sound Of Colors
  • 2006 Paris Sonata
  • 2005 Magic Touch Of fate
  • 2004 Amor De Tarapaca
  • 2003 Flying Dagger
  • 2003 Boy And Girl
  • 2003 Half Life Fate
  • 2002 Taiji Prodigy
  • 2002 The Chor Lau Heung
  • 2002 Wulung Prince
  • 2001 Romance In The Rain
  • 2001 Duke Of Mount Deer 2000[2]
  • 2000 The Legend Of Master Soh
  • 1999 Princess Pearl II
  • 1998 Magic Chef
  • 1997 Princess Pearl
  • 1997 Last Tango In Shanghai
  • 1997 New Justice Bao: Plum Flower Thief
  • 1977 An Emergency Mission
  • 1996 Zhen Ai Yi Shi Ting
  • 1996 Asian flower Bud
  • 1996 Angle's Dust
  • 1996 Taiwan Mysterious Affair
  • 1996 The Root
  • 1996 Story Of Dragon Dynasty
  • 1995 Taiwan Heavy Case Records

Film[2][besut | besut sumber]

  • 2016 The Precipice Game
  • 2016 Phantom of the Theatre
  • 2015 The Wonderful Wedding
  • 2014 The House That Never dies
  • 2014 Sweet Alibis
  • 2013 My Lucky Star
  • 2013 The Haunted House
  • 2012 Blood Stained Shoes
  • 2011 Fallen City
  • 2010 Driverless
  • 2010 You Deserved to be Single
  • 2009 Sophie's Revenge
  • 2009 Evening of Roses
  • 2005 Kill Two Birds With One Stone
  • 2005 Dragon Blade
  • 2004 Love Trilogy
  • 2002 Life Express
  • 2002 Dragon's Love
  • 2001 China Strike Force
  • 2001 Comic King
  • 2000 Winner Takes All
  • 2000 The Mirror
  • 2000 A Matter Of Time
  • 1999 Bad Girl Trilogy
  • 1999 My Wishes
  • 1995 School Days

TV Film[besut | besut sumber]

  • 2014 Mother, Mother (Wo De Ma Ma)
  • 2012 Forgotten (Yi Wang)

Diskografi[besut | besut sumber]

Album[2][besut | besut sumber]

  • 1999: HEARING
  • 2001: 2 FACES OF RUBY LIN
  • 2001: PARA PARA SPECIAL
  • 2004: EIGHTEEN SPRINGS NEW + BEST
  • 2004: POSSESSION
  • 2008: NEW RUBYOLOGY

Soundtrack[2][besut | besut sumber]

  • 1999: Princess Returning Pearl Original Soundtrack
  • 2004: Amor De Tarapaca Original Soundtrack

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Biografi Ruby Lin[pranala mati permanèn] dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. a b c d Diskografi Ruby Lin dipununduh tanggal 14 Agustus 2011