Roti soda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Soda bread
flat, triangular bread with pale surface irregularly covered with browning.
An Irish soda farl; made by cutting a flattened round of dough into four pieces, then baking.
JinisQuick bread
Panggonan asalNorth America[1]
DigawéNative Americans[1]
Woworan pokokFlour, sodium bicarbonate, salt, buttermilk
Buku masakan: Soda bread  Médhia: Soda bread
round bread loaf with craggy brown surface marked with an x
Roti soda gandum lengkap (dikenal minangka roti wheaten ing bagean Irlandia )
basket filled with round, flat pieces of bread with some browning and charring on the surface
Roti soda datar Polandia (dikenal minangka proziaki ing Podkarpacie )

Roti soda minangka salah sawijining jinis olahan arupa roti cepet sing digawe kanthi tradisional ing macem-macem masakan, ing endi natrium bikarbonat (utawa dikenal kanthi jeneng "baking soda", utawa ing Irlandia, "soda roti") digunakake minangka agen ragi tinimbang ragi tradisional. Bahan-bahan roti soda tradisional yaiku tepung, baking soda, uyah, lan buttermilk . Ing buttermilk ing adonan ngemot asam laktat, sing ditanggepi karo soda manggang kanggo mbentuk gelembung karbon dioksida cilik . Bahan-bahan liyane bisa ditambahake, kayata butter, endhog, kismis, utawa kacang-kacangan. Keuntungan roti cepet yaiku kemampuan siyap kanthi cepet lan andal, tanpa mbutuhake tenaga kerja trampil lan kontrol suhu sing dibutuhake kanggo roti ragi tradisional.

Rujukan[besut | besut sumber]

dark brown, rectangular loaf topped with flecks of white powder and slice sitting on plate
Roti soda coklat Irlandia sing digawe ing omah
  1. a b Society for the Preservation of the Soda Bread. Society for the Preservation of the Irish Soda Bread.