Roberto Firmino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Roberto Firmino
Roberto Firmino 2017.jpg
Firmino ing Liverpool FC
Katerangan priangga
Jeneng dawa Roberto Firmino Barbosa de Oliveira
Tanggal lair (1991-10-02) 2 Oktober 1991 (umur 27)
Papan lair Maceió, Brazil
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi main Forward / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 9
Karir nom
2004–2008 CRB
2008–2009 Figueirense
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2010 Figueirense 38 (8)
2011–2015 1899 Hoffenheim 140 (38)
2015– Liverpool 87 (30)
Tim nasional
2014– Brazil 18 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:26, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 December 2017

Roberto Firmino Barbosa de Oliveira (lair 2 Oktober 1991), utawi misuwur kanthi asma Roberto Firmino utawi Firmino (pangucapan ing basa Portugis: [fiʁˈmĩnu]), punika juru main bal-balan profésional Brazil ingkang main ing Liga Primer Inggris klub Liverpool lan Timnas Brazil minangka juru main posisi gelandhang serang lan gelandhang sayap.[2] Sasampunipun miwiti karir ing taun 2009, Firmino nelasaken sekawan setengah mangsa ing Hoffenheim.[3] Firmino damel 16 gol ing wekdal 33 pertandhingan mangsa Bundesliga 2013-2014, lan pikantuk bebingah minangka juru main énggal ingkang préstasinipun saé. Wekdal wulan Juli 2015, Firmino napakasmani kontrak kanggé Liga PremierLiverpool.[3] Firmino miwiti debut internasionalipun kanggé tim nasional bal-balan Brasil ing wulan Novèmber 2014 lan makili negara kasebat ing taun 2015. Sasampunipun wiwiti karir ing taun 2009, Firmino nelasaken karir setengah mangsa ing Copa Amérika.[3]

Karir klub[besut | besut sumber]

Karir Wiwitan[besut | besut sumber]

Lair ing Maceió, Alagoas, Firmino ndherek kaliyan klub Figueirense ing taun 2008, wekdal yuswa 17 taunan. Bakat saé Firmino ing bal-balan pinanggih déning satunggaling dhokter waja, ingkang asma Marcellus Portella.[4] Wekdal punika Firmino main minangka juru main gelandhang bert.[5]

Firmino miwiti debut profésionalipun ing tanggal 24 Oktober 2009, mlebet minangka juru main penggantos wekdal pertandhingan mengsah Ponte Preta ing Kajuaraan Seri B.[6] Ing wulan Januari 2010 Firmino dipunpromosikaken ing skuad utama.[7] Firmino nyithak gol profésional ingkang kapisan ing tanggal 8 Mèi 2010. Firmino kasil nyithak wolung gol ing 36 penampilan ing mangsa punika.[7] Firmino kasil nyuksesaken timipun mlebet malih ing Sèri A sasampunipun absèn kalih taun.[7]

Hoffenheim[besut | besut sumber]

Firmino napakasmani kontrak kaliyan klub Hoffenheim ing wulan Désember 2010, kanthi kontrak ngantos wulan Juni 2015.[8] Firmino resmi dugi ing Hoffenheim tanggal 1 Januari 2011.[9] Lajeng manajer Hoffenheim Ernst Tanner ngendikan bilih Hoffenheim bingah sanget saged ngrekrut talènta Brazil.[10] Firmino nindakaken debut kapisanipun sawulan salajengipun wekdal kalah mengsah Mainz, wekdal punika Firmino dados juru main penggantos Sebastian Rudy ing menit ka-75.[11] Firmino nyithak gol pertama kanggé klub ing tanggal 16 April. Firmino nyithak gol semata wayang kanggé tim kanggé ngalahaken klub Eintracht Frankfurt.[12]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  1. "Roberto Firmino Player Profile - ESPN FC". Dijupuk 2018-01-18. 
  2. "Profil - Kebangkitan Roberto Firmino". Liverpool FC. Dijupuk 2018-01-18. 
  3. a b c Liputan6.com. "10 Fakta Menarik Tentang Pemain Baru Liverpool, Firmino". liputan6.com. Dijupuk 2018-01-18. 
  4. Jones, Dean (2015-06-27). "Liverpool new boy Roberto Firmino was discovered by DENTIST in Brazil". mirror. Dijupuk 2018-01-18. 
  5. "Primeiro técnico de Firmino no CRB rasga elogios e revela: "Era volante"". globoesporte.com (ing basa Portugis). Dijupuk 2018-01-18. 
  6. "GaúchaZH - notícias, porto alegre, grêmio, inter, colunistas, jogos ao vivo e mais". GaúchaZH (ing basa Portugis). Dijupuk 2018-01-18. 
  7. a b c "Figueirense estreia com vitória em cima do São Caetano". ESPN (ing basa Portugis). Dijupuk 2018-01-18. 
  8. "Official: Hoffenheim Sign Roberto Firmino From Figueirense | Goal.com". www.goal.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-18. 
  9. "Roberto Firmino - 2017/2018". Fussballdaten (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-18. 
  10. "Hoffenheim contrata Roberto Firmino, do Figueirense - Esportes - Estadão". Estadão (ing basa Portugis). Dijupuk 2018-01-18. 
  11. "Brazil - Roberto Firmino - Profile with news, career statistics and history - Soccerway". int.soccerway.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-18. 
  12. Rundschau, Frankfurter. "0:1 gegen Hoffenheim: Eintracht stürzt weiter ab". Frankfurter Rundschau (ing basa Jerman). Dijupuk 2018-01-18.