Kali Rhein

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Rhein)
Jurang Rhein utawa Ruinaulta, antara Ilanz/Glion lan Chur, Swiss

Kali Rhein (Prancis: Rhin, Walanda: Rijn) sing dawané 1.230 km iku salah siji kali paling dawa Éropah. Jenengé dijupuk saka Keltik "renos" (maknané "arus sing dhuwur"). Bebarengan karo Kali Donau dadi wewatesan lor Kekaisaran Romawi lan wiwit wektu iku wis dadi jalur banyu wigati sing bisa dilayari, kanggo dedagangan menyang laladan pedalaman.

Geografi[besut | besut sumber]

Kali Rhein

Kali Rhein asalé saka Pagunungan Alpen ing Swiss wewengkon Graubünden. Vorderrhein (Rhein Ngarep) metu saka Tlaga Tuma edhak celah Oberalp lan ngliwati Ruinaulta (Tebing Besar Swiss). Hinterrhein (Rhein belakang) wiwit saka gletser Firdaus cedhak Rheinquellhorn ing tapelwates kidul Swiss. Kaloro anak kali mau ketemu ing cedhak Reichenau, ing Graubunden.

Kreteg Sepur[besut | besut sumber]

Kreteg sepur (karo stasiun sepur sing paling cedhak ing bantaran kiwa lan tengen):

Anak-anak kali[besut | besut sumber]

Peta Sungai Rhine

Anak-anak kali saka hulu tumeka hilir:

Kanal-kanal[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Rhein&oldid=1016484"