Graubünden

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Chantun Grischun

Cantone dei Grigioni

Kanton Graubünden
Lambang Kanton Grisons
Peta Swiss nuduhaké Kanton Grisons
Ibu kutha Chur
Wilayah 7105 km² (Peringkat ke-1)
Titik paling dhuwur Piz Bernina 4049 m
Cacah pedunung (2006) 187,920 (Peringkat ke-15)
26 /km²
Bergabung 1803
Singkatan GR
Basa Jerman, Romansh, Italia
Eksekutif Regierungsrat
Regenza, Governo (5)
Legislatif Grosser Rat, cussegl grond, Grand Consiglio (120)
Kuthamadya 203 buah
Distrik 11 Bezirke
Situs resmi www.GR.ch
Peta Kanton Grisons

Ngenani wuni iki Graubünden  (basa Prancis: Grisons, basa Italia: Grigioni, basa Romansh: Grischun) ya iku sawijining kanton ing Swiss kang duwé jembar wewengkon 7.205 km² lan populasi 185.700 jiwa kacahe ing taun (2003). kang duwé kutha krajan ing Chur.

Graubünden minangka salah sijiné kanton kang duwé 3 basa resmi, ya iku Jerman, Italia, lan Romansh.

Kotamadya[besut | besut sumber]

Kawiwitan wulanApril 2004, kababar 203 kuthamadya ing Graubünden.