Cumbel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox Swiss town Cumbel ya iku tilas munisipalitas ing distrik Surselva, Graubünden, Swiss. Munisipalitas Cumbel, Degen, Lumbrein, Morissen, Suraua, Vignogn, Vella, lan Vrin nyawiji ing 1 Januari 2013 mbentuk munisipalitas Lumnezia.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Cumbel sepisanan dikenal ing 825 minangka Cumble. Nganti ing 1983, munisipalitasmau duwé jeneng resmi Cumbels.[2]

Wewengkon[besut | besut sumber]

Désa Cumbel

Cumbel duwé wewengkon as of 2006 seluas 4.5 km2 (1.7 sq mi). Saka laladan iku, 46,5% dimanfaatake minangka lahan pertanian, déné 45,6% isih awujud alas. Sisane, 5,4% minangka kawasan pemukiman pendhudhuk lan 2,5% ya iku lahan kurang produktif (kali, gletser utawa pagunungan).[3]

Tilas munisipalitas iki mapan ing kacamatan Lugnez, Surselva, ya iku ing lawang mlebu lembah Lugnez kang kapérang saka sawijining désa lurus Cumbel.

Pendhudhuk[besut | besut sumber]

Cumbel duwé cacah penduduk (2011) sagunggung 238 jiwa.[4] As of 2008, 2,8% saka sekabehing cacah pendhudhuk ya iku warga nagara asing. Ing wektu kurang saka 10 taun pungkasan, laju pertumbuhan pendhudhuk nyusut ing kisaran 6,6%. Akeh-akèhé pendhudhuk (as of 2000) nuturake basa Romansh (85,1%), sawisé basa Jerman (12,8%) lan basa Portugis (0,7%).[3]

Cumbel duwé cacah pendhudhuk nganggur kang endhek ing kisaran 0,67%.[3]

Tabel perkembangan cacah pendhudhuk ing Cumbel.[2]

taun jumlah penduduk
1850 278
1900 342
1910 275
1941 331
1950 298
1990 257
2000 288

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Amtliches Gemeindeverzeichnis der Schweiz Badan Pusat Statistik Federasi Swiss (ing basa Basa Jerman) diakses tanggal 2 Januari 2013
  2. a b Cithakan:HDS
  3. a b c Badan Pusat Statistik Federasi Swiss diakses ing 23 November 2009
  4. Swiss Federal Statistics Office – STAT-TAB Ständige und Nichtständige Wohnbevölkerung nach Region, Geschlecht, Nationalität und Alter (ing basa Basa Jerman) diakses pada 3 Oktober 2012

Cithakan:Iw-ref

Pranala njaba[besut | besut sumber]