Culemborg

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Culemborg
Culemborg flag correct.svg Coat of arms of Culemborg.svg
Gendéra Culemborg Lambang Culemborg

LocatieCulemborg.png

Culemborg ing Walanda

Katrangan cekak
Propinsi: Gelderland
Jembar: 31,18 km²
Padunung: 27.458 (31 Mei 2009)
Situs wèb resmi: http://www.culemborg.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): Roland van Schelven

Culemborg (biyèn uga diarani Kuilenburg) iku gemeente ing propinsi Gelderland, Walanda.

Culemborg jroning peta Joan Blaeu gawéan Tooneel der Steeden, 1649

Latar wuri[besut | besut sumber]

Propinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 propinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Propinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring propinsi. Dadi propinsi iku antara nagara lan gemeente.

Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga gemeente ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mengkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh gemeente sing ukurané sedheng.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


 
Gemeente ing provinsi Gelderland
Gendéra provinsi Gelderland

Aalten · Apeldoorn · Arnhem · Barneveld · Berkelland · Beuningen · Bronckhorst · Brummen · Buren · Culemborg · Doesburg · Doetinchem · Druten · Duiven · Ede · Elburg · Epe · Ermelo · Geldermalsen · Groesbeek · Harderwijk · Hattem · Heerde · Heumen · Lingewaal · Lingewaard · Lochem · Maasdriel · Millingen aan de Rijn · Montferland · Neder-Betuwe · Neerijnen · Nijkerk · Nijmegen · Nunspeet · Oldebroek · Oost Gelre · Oude IJsselstreek · Overbetuwe · Putten · Renkum · Rheden · Rijnwaarden · Rozendaal · Scherpenzeel · Tiel · Ubbergen · Voorst · Wageningen · West Maas en Waal · Westervoort · Wijchen · Winterswijk · Zaltbommel · Zevenaar · Zutphen

Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Culemborg&oldid=1032442"