Rehmat Aziz Chitrali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rehmat Aziz Chitrali
User Rachitrali.jpg
LairChitral Khyber Pakhtunkhwa Pakistan
KalaEra modhèren
TlatahFilsafat Islam
AliranSufisme, Islam, Singah, Ismailiyah
Karsa pokok
gurit, filsafat, sufisme

Rehmat Aziz Chitrali ( Khowar, (Urdu, (25 April 1970 Chitral Khyber Pakhtunkhwa) iku pujangga basa Khowar lan Urdu, filsuf.

Sawisé sinau ing FUUAST University, Pakistan, lan Allama Iqbal University, Pakistan Aziz dadi pengacara nanging. Aziz luwih seneng nulis prakara pulitik, ékonomi, sajarah, filsafat, lan agama.

Dhaptar karya[besut | besut sumber]

  • Guldan-e-Rehmat' '(' 'Urdu Humorous Poetry' '), 1996
  • Guldasta-e-Rehmat ( Khowar guyonan Poetry ) 1997
  • Gulafshaniyat-e-Iqbal ( versified Khowar translatioin puisi Allama Iqbal kang ), 1999
  • Khowar Qaida (Buku Khowar Primer kanggo Anak-anak), 2000
  • Muhammad ( Award juara buku ing Suci Nabi Muhammad), 2016 [1]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Abdul Razzaq, A virtual keyboard kanggo Khowar, Dawn Newspaper, Karachi [2].
  • Mir Shabbir, Ngetik ing ibu, saiki klik adoh, Tribune Newspaper, Karachi adoh /.
  • Iqbal Myra, Basa Khowar; Keys pengawetan, Tribune Newspaper, Karachi [3].


Cathetan lan referensi[besut | besut sumber]

Cathetan Suku {{}}

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]