Sufisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tasawuf (Tasawwuf) utawa Sufisme (basa arab: تصوف ,) ya iku ngèlmu ngenani tatacara sesuci jiwa, sesuci aklak, lan sesuci batin. Ancas nindakaké tasawuf ya iku supaya nemu kamulyan. Kawitané, tasawuf minangka obahan zuhud (ngadohi kadonyan) ing ajaran Islam. wonten ing tasawuf punika gadhah 4 tataran ingkang kedah dipunlampahi, inggih syari'at, tarikat, hakikat, saha ma'rifat.

Pranala njaba[besut | besut sumber]