Sufisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tasawuf (Tasawwuf) utawa Sufisme (basa arab: تصوف , ) yaiku ngèlmu ngenani tatacara sesuci jiwa, sesuci aklak, lan sesuci batin. Ancas nindakaké tasawuf yaiku supaya nemu kamulyan. Kawitané, tasawuf minangka gerakan zuhud (ngadohi kadonyan) ing ajaran Islam. wonten ing tasawuf menika anggadahi 4 tingkatan ingkang kedah dipun lampahi, inggih syari'at, tarikat, hakikat, saha ma'rifat.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sufisme&oldid=829630"