Sufisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tasawuf (Tasawwuf) utawa Sufisme (basa arab: تصوف , ) ya iku ngèlmu ngenani tatacara sesuci jiwa, sesuci aklak, lan sesuci batin. Ancas nindakaké tasawuf ya iku supaya nemu kamulyan. Kawitané, tasawuf minangka obahan zuhud (ngadohi kadonyan) ing ajaran Islam. wonten ing tasawuf punika anggadahi 4 tingkatan ingkang kedah dipun lampahi, inggih syari'at, tarikat, hakikat, saha ma'rifat.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sufisme&oldid=1081918"