Quince kèju

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Quince paste
Dulce de membrillo.jpg
JinisJelly
Woworan pokokQuince, sugar
Buku masakan: Quince paste  Médhia: Quince paste
Dulce de membrillo

Keju quince (uga dikenal minangka pasta quince ) yaiku jeli sing legi lan kenthel digawe saka pulp buah quince . Minangka resep umum ing pirang-pirang negara.

Cara tradisional lan umume saka Semenanjung Iberia, diarani dulce de membrillo ing basa Spanyol, marmelada ing basa Portugis, marmelo ing basa Galicia lan codonyat ing basa Catalan, yaiku tempel keras sing kenceng, lengket, lan manis digawe saka buah quince ( Cydonia oblonga ) . [1] Uga misuwur ing Brasil (kaya marmelada ), Prancis (minangka pâte de coing ), Argentina, Chili, Mexico, Paraguay lan Uruguay (minangka dulce de membrillo ), Italia (minangka cotognata ), Peru (minangka machacado de membrillo ), lan Turki (minangka ayva peltesi ).

Keju quince tradisional ("cotognata") dipajang ing pasar Ortygia ing Syracuse, Italia

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lisa & Tony Sierra. "Dulce de Membrillo (Quince Paste) Information". About. Dibukak ing 9 December 2014.