Pukis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pukis
34. Pukis 2.jpg
Pukis soklat
JinisKuwé
AjanganNyamikan
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Hawa ajanganAnget lan adhem
Woworan pokokEndhog, Glepung, Gula, Santen
VariasiRasa Soklat, Kacang, Kéju lan liyané
Buku masakan: Pukis  Médhia: Pukis

Pukis minangka sawijining panganan mligi saka Indonésia . Panganan iki digawé saka campuran endhog, gula, glepung, ragi lan santen . Campuran kasebut banjur diwutahaké menyang cithakan lan dibakar (dudu ana oven). Pukis sejatiné bisa diarani modifikasi saka wafel . Jinisé béda-béda, bisa diwènèhi coklat, kèju, selai nanas, manisan sing biasané digawé saka gantung lan diirisi cilik-cilik sarta maneka warna wernané) utawa kacang.

Panganan pukis nduwèni rupa lan werna sing mligi. Sisih ndhuwuré wernané kuning lan sisih ngisoré rada coklat. Pukis gampang ditemokaké ing toko roti lan wong dodol pinggir dalan ing Indonèsia. Lan amarga gampang kanggo ditemokaké, roti iki arang disuguhaké ing pista.