Prasasti Kelurak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Prasasti Kelurak

Prasasti Kelurak iku prasasti watu kanthi angka taun 782 M sing tinemu ing sacedhaké Candhi Lumbung, Dhusun Kelurak, sisih lor lan cedhak karo Komplèks Candhi Prambanan, Jawa Tengah.

Kaanan watu prasasti iki wis ora apik manèh, saéngga surasaning tulisané ora kadenangan. Satlérapan, prasasti iki ngandharaké dumadiné sawijining wangunan suci kanggo reca Manjusri sing dipréntah karo Raja Indra kanthi sesebutan Sri Sanggramadhananjaya. MIturut para sarjana, sing dimaksud karo wangunan suci iku ya iku Candhi Sèwu, manggon ing Komplèks Candhèn Prambanan. Jeneng raja Indra mau uga tinemu ing Prasasti Ligor lan Prasasti Nalanda tinggalané Karajan Sriwijaya.

Prasasti Kelurak ditulis ing aksara Pranagari, kanthi basa Sanskerta. Saiki, prasasti iki disimpen kanthi nomer D.44 ing Museum Nasional, Jakarta.

Pirsani uga[besut | besut sumber]