Pixar Animation Studios

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pixar Animation Studios
TypeSubsidiari Walt Disney Motion Pictures Group (Disney)
Industryanimasi CGI
Founded9 Dhésèmber 1985
Headquarters,
Key people
Ed Catmull, Présidhèn, Disney and Pixar Animation Studios
John Lasseter, CEO, Disney and Pixar Animation Studios
ProductsRenderMan, Marionette
Number of employees
1.233 (2020) Edit this on Wikidata
ParentThe Walt Disney Company
WebsitePixar.com

Pixar Animation Studios ya iku sawijiné studio animasi komputer Amérikah Sarékat kang duwé pusat ing Emeryville, California lan dikenal wis éntuk pitu Academy Award.[1] Pixar kondhang saka filem animasi CGI—kaya Toy Story, Finding Nemo, lan Cars—kang dienggo ing panganggoan PhotoRealistic RenderMan, ya iku pemrograman aplikasi API, saka Renderman kang dienggo kanggo ngasilaké gambar kualitas dhuwur.[1]

Ing tanggal 24 Januari 2006, The Walt Disney Company setuju kanggo tuku Pixar diregani $7.4 miliar karo niagakaké kabèh saham, iku rampung ing 5 Mèi 2006 (ngganti saham pixar 2.3 saham Disney), gawé Pixar dadi subsidiari kanggo sing duwé Disney.[1]

Penghargaan lan Nominasi saka Academy Award[besut | besut sumber]

Nominasi kang wis dimenangké ana ing tulisan kang dicetak kandhel.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Pixar(07 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x Pixar(07 Agustus 2011)