Cars (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Cars ya iku filem komputer animasi komèdi saka Amérika taun 2006 kang diprodhuksi déning Pixar Animation Studios lan dirilis déning Pictures Walt Disney . Disutradharani lan ditulis déning John Lasseter, saka screenplay déning Dan Fogelman. Filem iki dadi filem pungkasané Pixar sing diprodhuksi sacara indepènden sadurungé dituku déning Disney ing Mei 2006. Ing sajroning donya kang populasiné ya iku mobil antropomorfik lan kendaraan liya, bintang filem iki ya iku Owen Wilson, Paul Newman (peran aktingé pungkasan), Bonnie Hunt, Larry, Guy Cable, Tony Shalhoub, Cheech Marin, Michael Wallis, George Carlin, Paul Dooley, Jenifer Lewis, Guido Quaroni, Michael Keaton, Katherine Helmond, John Ratzenberger lan Richard Petty . Dale Earnhardt, Jr., Mario Andretti, Michael Schumacher lan penggemar mobil Jay Leno (minangka "Jay Limo").

Cars diputer pisanan ing tanggal 26 Mei 2006 ing Lowe's Motor Speedway ing Concord, North Carolina lan dirilis kanthi teater ing Amerika Serikat tanggal 9 Juni 2006, nyithak suksès sacara komersial $ 462.2 yuta ing donya nglawan anggaran $ 120 yuta. Iki diwènèhi nominasi kanggo rong Academy Awards kalebu Best Animated Feature lan menang Golden Globe Award kanggo Best Animated Feature filem . filem iki dirilis ing DVD nalika tanggal 7 November 2006 lan Blu-ray ing 2007.

Sawijining judul bertajuk Cars 2 dirilis tanggal 24 Juni 2011 [2] lan filem spin-off bertajuk Planes, diprodhuksi déning Disneytoon Studios, dirilis tanggal 9 Agustus 2013,[3] disusul karo sekuel dhéwé, Planes: Fire & Rescue, sing dirilis ing 18 Juli 2014. Sawijining filem animasi cendhak sing judhulé Cars Toons debut ing taun 2008 ing Disney Channel lan Disney XD .[4] Sekuel liyané sing bertajuk Cars 3 dirilis tanggal 16 Juni 2017.[5]

Paraga[besut | besut sumber]

  • Owen Wilson minangka Lightning McQueen [6]
  • Paul Newman minangka Doc Hudson
  • Bonnie Hunt minangka Sally Carrera
  • Larry Kabel Guy minangka Mater
  • Tony Shalhoub minangka Luigi
  • Cheech Marin minangka Ramone
  • Michael Wallis minangka Sheriff
  • George Carlin minangka Fillmore
  • Paul Dooley minangka Sarge
  • Jenifer Lewis minangka Flo
  • Guido Quaroni minangka Guido
  • Richard Petty minangka Strip "Raja" Weathers
  • Michael Keaton minangka Chick Hicks
  • Katherine Helmond minangka Lizzie
  • John Ratzenberger minangka Mack
  • Joe Ranft minangka Red
  • Jeremy Piven (US) / Clarkson (UK) minangka agen Harv, Lightning McQueen, ora tau katon ing layar.
  • Bob Costas minangka Bob Cutlass
  • Darrell Waltrip minangka Darrell Cartrip
  • Humpy Wheeler minangka Tex Dinoco
  • Lynda Petty minangka Lynda Weathers
  • Dale Earnhardt Jr. minangka "Junior" # 8 .
  • Michael Schumacher minangka Michael Schumacher Ferrari.
  • Tom lan Ray Magliozzi minangka Rusty lan Dusty Rust-eze
  • Richard Kind lan Edie McClurg minangka Van and Minny
  • Lindsey Collins lan Elissa Knight minangka Mia lan Tia,
  • Mario Andretti minangka Mario Andretti # 11 .
  • Sarah Clark minangka Kori Turbowitz.

Sastra[besut | besut sumber]

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Mandeville-Anthony v. Walt Disney Co. , kasus pengadilan federal ing ngendi Mandeville nyeritaké Disney nglanggar gagasan hak cipta kanthi nggawé Cars

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Cars (2006)". Box Office Mojo. Dijupuk Agustus 20, 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Graham, Bill (November 15, 2010). "First Image, Poster, and Official Synopsis for Pixar’s CARS 2; Plus Trailer Info". Collider. Dijupuk May 18, 2011. 
  3. "Disney Sets Cars Spinoff Planes for a Theatrical Release". ComingSoon.net. December 21, 2012. Dijupuk July 2, 2013. 
  4. Rizvi, Samad (March 22, 2013). "Three ‘Cars’ Shorty Shorts Debut Tonight On Disney Channel". The Pixar Times. Dijupuk March 24, 2013. 
  5. McClintock, Pamela (October 8, 2015). "'Cars 3' and 'Incredibles 2' Get Release Dates; 'Toy Story 4' Bumped a Year". Variety. Dijupuk March 27, 2016. 
  6. Dan Neil (June 4, 2006). "A grease geek will guide you: Cars decoded". Los Angeles Times. Dijupuk November 1, 2006. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]