Pingpong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Swasana main pingpong.

Pingpong, utawa Tènis meja, yaiku salah sijiné cabang olahraga rakèt kang dimainaké wong loro (tunggal) utawa rong pasang (gandha) kang lelawanan lan nggunakake bal cilik ditamplèk ana ing sadhuwuré meja. Ing Republik Rakyat Cina, jeneng kang resmi olahraga iki yaiku "bal pingpong" , jroning (Tionghoa : 乒乓球; Pinyin : pīngpāng qiú). bet,. Indhuk Olahraga Pingpong ing Indonésia yaiku PTMSI (Persatuan Tenis Meja Seluruh Indonesia)[1] lan ing donya yaiku ITTF (International Table Tennis Federation) sing anggotané nganti 210 negara lan PTMSI kacathet minangka anggota ITTF wiwit taun 1961. [2]

Bèt lan bal pingpong

Piranti Permainan[sunting | sunting sumber]

Rakèt (bèt)[sunting | sunting sumber]

Rakèt digawe saka lapisan kayu kang tipis lan penampangé dilapisi karèt kang khusus. Ukuran dawané rakèt (bèt) yaiku 6.5 inchi (16.5 cm) lan amba 6 inchi (15 cm). Lapisan tipis iki bisa uga ditambahi fiber glass karbon utawa piranti liyané saéngga bèt dadi ènthèng lan ora getas.

Bal[sunting | sunting sumber]

Bal pingpong utawa tènis meja ndhuwèni garis tengah 40 mm abot 2,7 gram.[3] Biasané wernané putih utawa oranye lan digawe saka piranti selluloid kang ènthèng. Pantulan bal kang apik yaiku menawa ditibakake saka ndhuwur 30,5 cm ngahasilake pantulan sapisan antara 24 - 26 cm. Ing bal pingpong biasané ana tandha lintang, lintang 1 nganti 3, lan tandha lintang 3 iki kang nuduhaké apik orané bal kang biasané dipigunakaké ing lomba-lomba resmi.

Méja lapangan[sunting | sunting sumber]

Ukuran lapangan tènis meja

Danganan forehand
Danganan backhand

Cara Main[sunting | sunting sumber]

Main tunggal

  • Saben bal mati ngasilaké biji siji.
  • Servis gantian ing kang main siji lan sijiné saben entuk biji kalipatan lima (5)
  • Pamain kang servis bébas ndèkèkaké bal saka arah ing lapangan (isih ning dhaérah dhéwé
  • Permainan sak sèt bar-barané menawa pemain ngéntukake biji 11 (sewelas) lan kamenangan bisa di asilake 3 kamenangan sèt
  • Ing sakjroning palombaan/permainan bisa uga kadadéyan deuce, lomba bisa dimenangake yèn menang kanthi kacèk (selisih) biji loro 2. Tuladha: 15-13 (limalas - telulas), 18-16(wolulas - nembelas)

Pamainan dobel

  • Saben bal mati bisa ngasilake biji siji
  • Servis gegantian saben poin ndhuweni biji kalipetan 5.
  • Pamain gegantian bisa nrima bal saka musuh
  • Pamain kang nyekel servis kudu bisa menehake bal ing kamar sajroning tengen musuh.
  • Pamainan siji set pungkasan minsngks psmain nisa ngumpulskr biji 11, lan kamenangan diraih minangka bisa ngumpulake biji kaping 3 kamenangan set.
  • Menawa kadadeyan deuce, paamainan pungkasan wila salisih biji yaiku 2. tuladha: 15-13, 18-16

Pamain pingpong misuwur Internasional[sunting | sunting sumber]

  • Jan Ove Waldner (P)
  • Liu Guoliang (P)
  • Wang Liqin (P)
  • Deng Yaping (W)
  • Wang Nan (W)
  • Zhang Yining (W)

Pamain pingpong misuwur saka Indonesia[sunting | sunting sumber]

  • Anton Suseno (P)
  • Yon Mardiyono (P)
  • Ismu Harinto (P)
  • Rossi Pratiwi (W)
  • Ling-ling Agustin (W)


Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pingpong&oldid=829628"