Pingpong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Swasana main pingpong.

Pingpong, utawa Tènis meja, ya iku salah sijiné cabang ulah raga rakèt kang dimainaké wong loro (tunggal) utawa rong pasang (gandha) kang lelawanan lan nggunakake bal cilik ditamplèk ana ing sadhuwuré meja. Ing Républik Rakyat Cina, jeneng kang resmi ulah raga iki ya iku "bal pingpong", jroning (Tionghoa : 乒乓球; Pinyin : pīngpāng qiú). bet,. Indhuk Ulah raga Pingpong ing Indonésia ya iku PTMSI (Persatuan Tenis Meja Seluruh Indonésia)[1] lan ing donya ya iku ITTF (International Table Tennis Federation) sing anggotané nganti 210 nagara lan PTMSI kacathet minangka anggota ITTF wiwit taun 1961.[2]

Bèt lan bal pingpong

Piranti Permainan[sunting | besut sumber]

Rakèt (bèt)[sunting | besut sumber]

Rakèt digawé saka lapisan kayu kang tipis lan penampangé dilapisi karèt kang khusus. Ukuran dawané rakèt (bèt) ya iku 6.5 inchi (16.5 cm) lan amba 6 inchi (15 cm). Lapisan tipis iki bisa uga ditambahi fiber glass karbon utawa piranti liyané saéngga bèt dadi ènthèng lan ora getas.

Bal[sunting | besut sumber]

Bal pingpong utawa tènis meja ndhuwèni garis tengah 40 mm abot 2,7 gram.[3] Biasané wernané putih utawa oranye lan digawé saka piranti selluloid kang ènthèng. Pantulan bal kang apik ya iku manawa ditibakake saka ndhuwur 30,5 cm ngahasilake pantulan sapisan antara 24 - 26 cm. Ing bal pingpong biasané ana tandha lintang, lintang 1 nganti 3, lan tandha lintang 3 iki kang nuduhaké apik orané bal kang biasané dipigunakaké ing lomba-lomba resmi.

Méja lapangan[sunting | besut sumber]

Ukuran lapangan tènis meja

Danganan forehand
Danganan backhand

Cara Main[sunting | besut sumber]

Main tunggal

  • Saben bal mati ngasilaké biji siji.
  • Servis gantian ing kang main siji lan sijiné saben entuk biji kalipatan lima (5)
  • Pamain kang servis bébas ndèkèkaké bal saka arah ing lapangan (isih ning laladan dhéwé
  • Permainan sak sèt bar-barané manawa pemain ngéntukake biji 11 (sewelas) lan kamenangan bisa di asilake 3 kamenangan sèt
  • Ing sakjroning palombaan/permainan bisa uga kadadéyan deuce, lomba bisa dimenangake yèn menang kanthi kacèk (selisih) biji loro 2. Tuladha: 15-13 (limalas - telulas), 18-16(wolulas - nembelas)

Pamainan dobel

  • Saben bal mati bisa ngasilake biji siji
  • Servis gegantian saben poin nduwèni biji kalipetan 5.
  • Pamain gegantian bisa nrima bal saka musuh
  • Pamain kang nyekel servis kudu bisa menehake bal ing kamar sajroning tengen musuh.
  • Pamainan siji set pungkasan minsngks psmain nisa ngumpulskr biji 11, lan kamenangan diraih minangka bisa ngumpulake biji kaping 3 kamenangan set.
  • Menawa kadadeyan deuce, paamainan pungkasan wila salisih biji ya iku 2. tuladha: 15-13, 18-16

Pamain pingpong misuwur Internasional[sunting | besut sumber]

  • Jan Ove Waldner (P)
  • Liu Guoliang (P)
  • Wang Liqin (P)
  • Deng Yaping (W)
  • Wang Nan (W)
  • Zhang Yining (W)

Pamain pingpong misuwur saka Indonésia[sunting | besut sumber]

  • Anton Suseno (P)
  • Yon Mardiyono (P)
  • Ismu Harinto (P)
  • Rossi Pratiwi (W)
  • Ling-ling Agustin (W)

Deleng Uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pingpong&oldid=1053259"