Perang Donya II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Perang donya II)
Jump to navigation Jump to search
Gambar montase Perang Donya II. Miturut dom jam saka kiwa ndhuwur: Serdadu Pasamakmuran Britania ing Sahara; Warga China sing dikubur urip-urip déning Bala Dai Nippon; Bala Sovyèt nalika ofènsif mangsa adhem; Kapal indhuk Jepang sing nggawa montor-montor mabur; Serdadu Sovyèt ing Berlin; Kapal silem Jerman sing diserang.

Perang Donya II iku konflik paprangan gedhé dhéwé sing tau ana ing Bumi. Perang Donya II iku wiwité ing 1 September 1939 lan rampungé ing 15 Agustus 1945. Sanadyan mangkono uga ana sing kandha yèn sajatiné perang iki wiwité ing Asia saka konflik Cina-Jepang ing taun 1937.

Gladri (World War II in Europe 1939-1940)[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.