Perang Ossetia Kidul (2008)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Perang Ossetia Kidul 2008
Péranganing Konflik Georgia-Ossetia
Georgia, Ossetia, Russia and Abkhazia (id).svg
Lokasi Ruslan, Ossetia Utara dan Selatan, dan Georgia
Titimangsa1 Agustus 2008 – 16 Agustus 2008[2]
PernahGeorgia
Kaanan Konflik berlangsung
Péhak kang perang
Flag of South Ossetia.svg Ossetia Selatan
 Ruslan
Flag of the Republic of Abkhazia.svg Abkhazia
 Géorgia
Military Professional Resources Logo.svg MPRI[1]
Pangarep
Flag of South Ossetia.svg Eduard Kokoity
Ruslan Dmitry Medvedev
Ruslan Vladimir Putin
Ruslan Anatoliy Serdyukov
Ruslan Marat Kulakhmetov
Flag of the Republic of Abkhazia.svg Sergey Bagapsh
Géorgia Mikheil Saakashvili
Géorgia Davit Kezerashvili
Géorgia Zaza Gogava

Perang Ossetia Kidul 2008 diwiwiti ing 10 Agustus 2008 sawisé pertempuran antara bala Georgia lan kaum separatis Ossetia Kidul. Sawisé sarujuk nganakaké gencatan senjata, tanggal 7 Agustus Georgia nandangi operasi militèr kanggo ngrebut kutha Tskhinvali, ibukutha Ossetia Kidul, minangka jawaban marang serangan separatis ing sawijining désa ing Georgia.[3][4] Tanggal 8 Agustus, Ruslan sing ngréwangi separatis Ossetia Kidul, mbales kanthi ngirim bala mlebu menyang Georgia, nggawa tank lan artileri menyang Tskhinvali. Miturut Présidhèn Ruslan Dmitry Medvedev, tujuan Ruslan yakuwi kanggo nglindhungi sing ndunungi Ossetia Kidul sing nduwé status warga nagara Ruslan. Présidhèn Georgia Mikheil Saakashvili nyatakaké negarané nglindhungi Georgia saka agrèsi Ruslan lan bala Ruslan ngebom sing ndunungi Georgia.[5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. The Destiny of Croatian Serbs Awaited Ossetians Strategic Culture Foundation
  2. http://www.kremlin.ru/eng/text/news/2008/08/205406.shtml President of Russia Dmitry Medvedev signed a plan to resolve the Georgian-South Ossetian conflict, based on the six principles previously agreed on. kremlin.ru
  3. "Peace bid as Ossetia crisis rages". BBC. 9 August 2008. Dibukak ing 2008-08-10. Check date values in: |date= (pitulung)
  4. "Georgia launches operation on South Ossetian capital". France 24. 7 August 2008. Diarsip saka sing asli ing 2008-08-13. Dibukak ing 2008-08-10. Check date values in: |date= (pitulung)
  5. "Georgian President Mikhail Saakashvili responds to Russian tanks rolling into his country". CNN. 9 August 2008. Dibukak ing 2008-08-10. Check date values in: |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]