Pasta salad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pasta salad (Pasta fredda)
Pasta salad closeup.JPG
A pasta fredda with fusili pasta, tomato and vegetables
JinisPasta
AjanganAppetizer, side dish or main course
Woworan pokokPasta, vinegar or oil or mayonnaise
Buku masakan: Pasta salad (Pasta fredda)  Médhia: Pasta salad (Pasta fredda)

Salad pasta (Pasta fredda) minangka sajian salad sing disiapake nganggo siji utawa luwih jinis pasta, meh mesthi adhem, lan asring dibuwang ing cuka, minyak, utawa ganti kanthi dhasar mayonnaise . Biasane disajikake minangka panganan pembuka, sajian utawa kursus utama . Salad pasta asring dianggep minangka panganan musim semi utawa musim panas, nanging bisa disedhiyakake sajrone taun.

Bahan-bahan sing digunakake beda-beda miturut wilayah, restoran, kasedhiyan mangsan, lan / utawa pilihan saka resep. Salad bisa dadi sederhana kaya macaroni adhem sing dicampur karo mayones ( salad macaroni ), utawa luwih rumit kaya pirang pasta sing diluncurake karo vinaigrette lan macem-macem bahan sing seger, diawetake utawa dimasak. Jinis pasta tambahan bisa digunakake, kayata ditalini . [1] Iki bisa kalebu sayuran, kacang-kacangan, keju, kacang-kacangan, ramuan, rempah-rempah, daging, unggas, utawa panganan laut. [2] Brokoli, wortel, jagung bayi, timun, zaitun, bawang, kacang buncis, kacang polong, paprika, lan keju parmesan utawa feta minangka bahan populer ing versi sing biasane ditemokake ing bar salad Amerika Utara.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Ditalini Chopped Salad". St. Louis Post-Dispatch. August 15, 2012. Dibukak ing 16 September 2014.
  2. "Seafood Pasta Salad". Australian Women's Weekly. August 15, 2015. Dibukak ing 16 September 2014.