Pasisir Samas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 8°00′16″S 110°16′13″E / 8.0045535°S 110.2703756°E / -8.0045535; 110.2703756

Pasisir Samas inggih punika pasisir ingkang mapan wonten ing désa Srigading, Sanden, Bantul, Yogyakarta, kirang langkung 24 kilomèter kidul Yogyakarta [1]. Pasisir Samas winatesan langsung kaliyan Pasisir Patehan ing sisih kulon lan Pasisir Parangtritis ing sisih wétan. Pasisir Samas punika kawèntar kanthi ombak ingkang ageng, angin ingkang kenceng, bibir pasisir ingkang curam, pasisir kanthi wedhi petak (putih), delta kali, lan tlaga toya ingkang tawar ndapuk telaga. Awit saking punika para wisatawan boten kénging siram wonten pasisir punika. Déning Sub Dinas Perikanan Provinsi Laladan istimewa Yogyakarta, tlaga-tlaga mau dipun-ginakaken kanggé ngembangaken ulam, penyu, lan urang galah saha kanggé papan mancing [2].

Wonten ing Pasisir Samas punika asring wonten upacara utawi ritual agama déning masarakat Yogyakarta kados ta Upacara Kirab Tumuruning Maheso Suro saha Labuhan Sedekah Laut. Ing pasisir kanthi pasir putih punika, para wisatawan ugi saged ningali kaéndahan segara kanthi minggah Mercusuar Patehan. Kajawi punika wonten ugi pangembangan terminal, papan kanggé parkir, penginapan, SAR, jaringan listrik, mushola, lan griya dhahar [3].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1], Objek wisata Pasisir Samas (dipun-akses tanggal 23 Dhésèmber 2012)
  2. [2], Wisata Pasisir di Kabupatèn Bantul (dipun-akses tanggal 23 Dhésèmber 2012)
  3. [3], Pasisir Samas (dipun-akses tanggal 23 Dhésèmber 2012)