Paramaribo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Julukan: Par'bo
Koordhinat: 5°52′N 55°10′W / 5.867°N 55.167°W / 5.867; -55.167Koordhinat: 5°52′N 55°10′W / 5.867°N 55.167°W / 5.867; -55.167
Nagara  Suriname
Distrik Dhistrik Paramaribo
Cacah jiwa
 • Teksiran ({{{pop_est_as_of}}}) 542.946
ART (UTC-3)

Paramaribo iku kutha krajan uga kutha paling gedhé ing Suriname. Padunungé gunggung 520.000 jiwa (2004). Kutha iki dumunung ing pesisir kulon Kali Suriname , watara 23 km saka segara. Jeneng Paramaribo iki manawa asalé saka jeneng sawijining désa India, Parmirbo (utawa Parmurbo utawa Parmarbo).

Demografi[besut | besut sumber]

Paramaribo jembaré 183 km ², minangka dhistrik paling ciut nanging 48% padunung Paramaribo nganut agama Kristen, Hindu 14%, Muslim 9%, 4% nduweni agama kang béda, 4% tanpa agama lan 21% ora njawab nalika dianakaké sènsus.

Basa sing paling akèh dipocapaké ing Paramaribo ing taun 2004 ya iku:

  • 66,4% Walanda
  • 9,2% Suriname (Sranan Tongo)
  • 8,6% Sarnami Hindustan
  • 4.0% Saramaccan
  • 2,8% Aucaans
  • 2,4% Jawa
  • 2,2% Inggris
  • 1,8% Cina
Sana Warisan Donya UNESCO
Historic Inner City of Paramaribo
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
TransMilenio Museo del Oro Station
Jinis Budaya
Wewaton ii, iv
Rujukan 940
Tlatah UNESCO Amerika Latin dan Karibia
Sujarah prasasti
Prasasti 2002 (Sési ke-26)

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan nagara ing Amérika Kidul


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paramaribo&oldid=972336"