Paramaribo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Nickname(s): Par'bo
Coordinates: 5°52′N 55°10′W / 5.867°L 55.167°W / 5.867; 55.167Koordinat: 5°52′N 55°10′W / 5.867°L 55.167°W / 5.867; 55.167
Nagara Flag of Suriname Suriname
Distrik Dhistrik Paramaribo
Population
 • Estimate ({{{pop_est_as_of}}}) 542.946
Time zone ART (UTC-3)

Paramaribo iku kutha krajan uga kutha paling gedhé ing Suriname. Padunungé gunggung 520.000 jiwa (2004). Kutha iki dumunung ing pesisir kulon Kali Suriname , watara 23 km saka segara. Jeneng Paramaribo iki manawa asalé saka jeneng sawijining désa India, Parmirbo (utawa Parmurbo utawa Parmarbo).

Demografi[besut | besut sumber]

Paramaribo jembaré 183 km ², minangka dhistrik paling ciut nanging 48% padunung Paramaribo nganut agama Kristen, Hindu 14%, Muslim 9%, 4% nduweni agama kang béda, 4% tanpa agama lan 21% ora njawab nalika dianakaké sènsus.

Basa sing paling akèh dipocapaké ing Paramaribo ing taun 2004 ya iku:

  • 66,4% Walanda
  • 9,2% Suriname (Sranan Tongo)
  • 8,6% Sarnami Hindustan
  • 4.0% Saramaccan
  • 2,8% Aucaans
  • 2,4% Jawa
  • 2,2% Inggris
  • 1,8% Cina
Historic Inner City of Paramaribo*
Situs Warisan Donya UNESCO

TransMilenio Museo del Oro Station
Nagara Flag of Suriname Suriname
Jinis Budaya
Wewaton ii, iv
Rujukan 940
Wewengkon Amerika Latin dan Karibia
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 2002  (Sèsi ke-26)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Kutha krajan nagara ing Amérika Kidul


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paramaribo&oldid=972336"