Paramaribo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Nickname(s): Par'bo
Coordinates: 5°52′N 55°10′W / 5.867°N 55.167°W / 5.867; -55.167Koordinat: 5°52′N 55°10′W / 5.867°N 55.167°W / 5.867; -55.167
Negara Flag of Suriname Suriname
Distrik Dhistrik Paramaribo
Populasi
 • Estimasi ({{{pop_est_as_of}}}) 542.946
Zona wektu ART (UTC-3)

Paramaribo iku ibu kutha uga kutha paling gedhé ing Suriname. Pedunungé gunggung 520.000 jiwa (2004). Kutha iki dumunung ing pesisir kulon Kali Suriname , watara 23 km saka segara. Jeneng Paramaribo iki manawa asalé saka jeneng sawijining désa India, Parmirbo (utawa Parmurbo utawa Parmarbo).

Demografi[sunting | sunting sumber]

Paramaribo jembaré 183 km ², minangka dhistrik paling ciut nanging 48% pedunung Paramaribo nganut agama Kristen, Hindu 14%, Muslim 9%, 4% nduweni agama kang béda, 4% tanpa agama lan 21% ora njawab nalika dianakaké sènsus.

Basa sing paling akèh dipocapaké ing Paramaribo ing taun 2004 ya iku:

  • 66,4% Walanda
  • 9,2% Suriname (Sranan Tongo)
  • 8,6% Sarnami Hindustan
  • 4.0% Saramaccan
  • 2,8% Aucaans
  • 2,4% Jawa
  • 2,2% Inggris
  • 1,8% Cina
Historic Inner City of Paramaribo*
Situs Warisan Donya UNESCO

TransMilenio Museo del Oro Station
Negara Flag of Suriname Suriname
Tipe Budaya
Kriteria ii, iv
Referensi 940
Wilayah Amerika Latin dan Karibia
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 2002  (Sèsi ke-26)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paramaribo&oldid=877008"