Paramaribo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Peparab: Par'bo
Nagara  Suriname
Distrik Dhistrik Paramaribo
Cacah warga
 • Estimate ({{{pop_est_as_of}}}) 542.946
Zona wektu ART (UTC-3)

Paramaribo iku kutha krajan uga kutha gedhé dhéwé ing Suriname. Sing ndunungi gunggung 520.000 jiwa (2004). Kutha iki dumunung ing pasisir kulon Kali Suriname , watara 23 km saka segara. Jeneng Paramaribo iki manawa asalé saka jeneng sawijining désa India, Parmirbo (utawa Parmurbo utawa Parmarbo).

Dhémografi[besut | besut sumber]

Paramaribo jembaré 183 km ², minangka dhistrik paling ciut nanging 48% sing ndunungi Paramaribo nganut agama Kristen, Hindhu 14%, Muslim 9%, 4% duwé agama kang béda, 4% tanpa agama lan 21% ora njawab nalika dianakaké sènsus.

Basa sing paling akèh dipocapaké ing Paramaribo ing taun 2004 ya iku:

  • 66,4% Walanda
  • 9,2% Suriname (Sranan Tongo)
  • 8,6% Sarnami Hindustan
  • 4.0% Saramaccan
  • 2,8% Aucaans
  • 2,4% Jawa
  • 2,2% Inggris
  • 1,8% Cina
Historic Inner City of Paramaribo
Paramaribo
TransMilenio Museo del Oro Station
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Suriname Edit this on Wikidata
Laladan 182,000 m2 (1,960,000 sq ft)
Paugeran ii, iv
Rujukan 940
Koordhinat 5°52′N 55°10′W / 5.87°N 55.17°W / 5.87; -55.17
Prasasti 2002 (Sèsi ke-26)
Situs jaringan www.paramaribo.com

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan nagara ing Amérika Kidul