Paramaribo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Kahanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Julukan: Par'bo
Koordhinat: 5°52′N 55°10′W / 5.867°N 55.167°W / 5.867; -55.167Koordhinat: 5°52′N 55°10′W / 5.867°N 55.167°W / 5.867; -55.167
Nagara  Suriname
Distrik Dhistrik Paramaribo
Cacah jiwa
 • Teksiran ({{{pop_est_as_of}}}) 542.946
ART (UTC-3)

Paramaribo iku kutha krajan uga kutha paling gedhé ing Suriname. Padunungé gunggung 520.000 jiwa (2004). Kutha iki dumunung ing pesisir kulon Kali Suriname , watara 23 km saka segara. Jeneng Paramaribo iki manawa asalé saka jeneng sawijining désa India, Parmirbo (utawa Parmurbo utawa Parmarbo).

Demografi[besut | besut sumber]

Paramaribo jembaré 183 km ², minangka dhistrik paling ciut nanging 48% padunung Paramaribo nganut agama Kristen, Hindhu 14%, Muslim 9%, 4% nduweni agama kang béda, 4% tanpa agama lan 21% ora njawab nalika dianakaké sènsus.

Basa sing paling akèh dipocapaké ing Paramaribo ing taun 2004 ya iku:

  • 66,4% Walanda
  • 9,2% Suriname (Sranan Tongo)
  • 8,6% Sarnami Hindustan
  • 4.0% Saramaccan
  • 2,8% Aucaans
  • 2,4% Jawa
  • 2,2% Inggris
  • 1,8% Cina
Historic Inner City of Paramaribo
Paramaribo
TransMilenio Museo del Oro Station
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Suriname Edit this on Wikidata
Laladan 182,000,000 m2 (1.96×109 sq ft)
Paugeran ii, iv
Rujukan 940
Koordhinat 5°52′N 55°10′W / 5.87°N 55.17°W / 5.87; -55.17
Prasasti 2002 (Sèsi ke-26)
Situs jaringan www.paramaribo.com

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan nagara ing Amérika Kidul