Kali Suriname

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kali Suriname iku kali sing mili 480 km sadawaning nagara Suriname. Sumberé dumunung ing Pagunungan Guiana, ing tapel wates Pagunungan Wilhelmina lan Pagunungan Eilerts de Haan (dijenengaké Gran Rio). Kali iki mili liwat Brokopondo, Berg en Dal, Klaaskreek lan Nieuw-Lombé, Jodensavanne, Carolina, Ornamibo lan Domburg, sadurungé ngliwati Paramaribo, ibukutha nagara Suriname diing sisih kiwa lan Meerzorg ing sisih tengen. Ing kutha Nieuw-Amsterdam kali iki gabung karo Kali Commewijne banjur tumuju Braamspunt, sadurunge tekan sungapané ing Samodra Atlantik.


Cithakan:Suriname-geo-stub