Panganan mentah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sashimi Jepang minangka sajian mentah, biasane kalebu iwak mentah sing seger.
Thanksgiving vegan mentahan "Turki". Diet veganisme uga duwe macem-macem mentah.

Pangananisme mentah, uga dikenal minangka rawism utawa ngetutake panganan panganan mentah, yaiku salah sawijining praktik diet mung mangan utawa umume panganan sing durung dimasak lan ora diproses . Gumantung saka filosofi, utawa jinis gaya urip lan asil sing dikarepake, panganan panganan mentah bisa uga kalebu pilihan woh-wohan, sayuran, kacang-kacangan, wiji, endhog, iwak, daging, lan produk susu. Diet bisa uga kalebu panganan sing diproses, kaya ta macem-macem jinis wiji tunas, keju, lan panganan fermentasi kaya ta yogurt, kefir, kombucha, utawa sauerkraut, nanging umume dudu panganan sing wis dipasteurisasi, homogenisasi, utawa diproduksi kanthi nggunakake pestisida sintetis, pupuk, pelarut, lan aditif panganan .

Referensi[besut | besut sumber]