Pangajur kenthang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masher kentang stainless steel digawe dadi siji

Masher kentang, tukang sayur kacang, tukang sayur kacang, tukang daging, utawa crusher minangka piranti nyiyapake panganan sing digunakake kanggo ngremuk panganan empuk kanggo masakan kayata kentang tumbuk, [1] saos apel, utawa kacang-kacangan sing wis diolah maneh . Kentang ditumbuk kanthi nggunakake masher kentang cenderung luwih alus lan tekstur luwih murah dibandhingake karo cara mashing liyane, amarga panggunaan piranti nyuda kerusakan sel kanggo kentang, lan ora ngeculake pati .

Sanajan tukang sayur kentang umume digunakake kanggo mash kentang, iki uga digunakake kanggo mashing macem-macem panganan. Biasane digunakake ing dapur, nanging bisa uga digunakake ing pawon komersial. Tukang batu komersial asring desain luwih gedhe (nganti 32 inci ing jembaré dhasar). Kagunaan umum liyane kalebu mashing waluh lan rutabagas kanggo sup, nggawe hummus, guacamole, baking mix, salad endhog, utawa malah puré (gumantung saka kehalusan jajaran kasebut).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. FIONA SMITH (November 2015). "Recipe: Potato mash". Stuff.co.nz. Retrieved November 2016