Pajéon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pajeon
Haemulpajeon.jpg
haemulpajeon, seafood scallion pancake
JinisJeon
Panggonan asalKorea
Woworan pokokBatter (eggs, wheat flour, rice flour, scallions)
Buku masakan: Pajeon  Médhia: Pajeon
Pajéon
Hangul파전
Hanja파煎
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnapajeon
McCune–Reischauerp'ajǒn

Pajéon ( 파전 , pangucap cara Koréa: [pʰa.dʑʌn] ) minangka macem-macem jeon kanthi daun bawang minangka bahan utama, kayata pa ( ) tegese scallion . Iki minangka panganan Korea sing digawe saka adonan endhog, glepung gandum, glepung beras, daun bawang, lan asring bahan-bahan liyane gumantung saka macem-macem. Daging sapi, daging babi, kimchi, kerang, lan panganan laut liyane biasane digunakake. Yen salah sawijining bahan, kayata cumi-cumi, dominasi jeneng kasebut, jeneng kasebut bakal nggambarake; ojing'eo jeon (오징어 전) yaiku 'squid jeon'.

Pajeon biasane bisa dingerteni karo scallion sing katon banget. Mirip karo pancake scallion Cina nanging ora tekstur ora kandhel lan ora digawe saka adonan.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]